try this when you are in need of some meat

De quote hierboven zegt het allemaal…En nuja de naam misschien ook al.

Maar ik stel je toch graag voor aan La Boucherie. Gelegen op de Kortrijksesteenweg, sinds lang dé plaats voor een goed stuk vlees, hoewel de insteek tegenwoordig toch anders zit. La Boucherie is een concept van Sam D’Huyvetter waar de focus ligt op kwaliteitsvlees en dat in een Parijs-vibe. LOVE IT!

En met een quote van henzelf “vlees-wie-sharing” moesten we hier gewoon naartoe gaan.

Verdergaand op de vibe. Neonlichten, hangende worsten, authentieke machines uit beenhouwerijen van toen. Witte metrotegels en bistrotafeltjes met wit linnen tafellakens. Snap je? Je schuift je voeten onder tafel met alle gemak en je zit gewoonweg relax.

Ontdekken is wat wij graag doen. De kaart herbergt de klassiekers die iedereen kan bekoren zoals een steak tartaar, maar is ook innovatief met een handgesneden tartaar met mergpijp.

Gouden tip: voordeling en spannend is de Chef’s Choice Menu: 4 starters to share en 2 hoofdgerechten to share (+ kropsla, aardappelbereiding en 2 groenten sides). Wat denk je nu zelf… De keuze was snel gemaakt.

En het was een topkeuze! We begonnen met de handgesneden tartaar met mergpijp… Niet iedereen is fan van mergpijp… het is echter ondergewaardeerd. Hierboven links zie je de versie van La Boucherie… gewoonweg top. je lepelt het op goudbruingebakken toast… hemels…

Klassieker in een nieuw jasje? Vitello ‘carnato’ hierboven rechts. Perfect in balans.

Hieronder links de witte pens en daarnaast buikspek met boerenkool.

Disclaimer: ja we waren maar met ons tweetjes, ja de hoofdgerechten moesten nog komen.

Maar weet je, soms kan je spijt hebben en toegegeven hebben aan overdaad. Na La Boucherie hadden we GEEN spijt en hebben we TOP genoten.

Hoofdgerechten, overheerlijk en heerlijke overdaad: Bressekip met gebakken champignonnenmengeling en ongel à l’échalot. Zie de braadkunst, zie de sauzen…zie de OVERDAAD.

La Boucherie, wees gewaarschuwd… het is van ons maar 13min rijden tot aan jullie deur,

we’ll be back…