try this in Antwerp for the perfect mix between gastronomy and intimicy

Op den bots, zoals bij ons wel vaker het geval is, kregen we enige tijd geleden heel last minute nog een tafeltje te pakken bij een adresje dat al lang op onze lijst stond. Welcome at Signatuur!

Bart en Sally begonnen hun culinair avontuur in Hoogstraten. 5 jaar later, en met het zicht op een grotere keuken, migreren deze toppers naar een nieuw pand in de Volksstraat te Antwerpen. Signatuur, zo genoemd omdat ze trots zijn op hun eigen stijl, kan men tegenwoordig dus vinden in deze grote stad. En wat ons enorm beviel, is de intieme sfeer, zowel in de zaal als op het bord.

Het menu Signatuur is dan ook een carte blanche van de chef. De verkorte versie heet ‘Paraaf’ (hilarisch, aangezien wij altijd te vinden zijn voor woordgrapjes). Maar dus voor ons: Signatuur, online niet terug te vinden. het is een verrassing tot je aan tafel schuift. En de onze zag er zo uit:

Knolselder: zoutkorst – gemarineerd – gefermenteerd

  • heerlijke starter, fris en vol

Spitskool: mossel – garnaal – foreleitjes

  • deze parelt gewoon letterlijk en figuurlijk

Zeebarbeel: barigoule – citrus

  • puur en heerlijk product

Frisian holstein: eekhoorntjesbrood – truffel

  • overdaad, gewoon overdaad, and we loved it

Nu, menu-wise kan je kiezen voor dessert of kaas. Ikzelf ben een enorme kaaseter dus we hebben even best of both genomen.

Langs de ene kant een heerlijke zoetigheid met popcorn. Maar dan… Hun kaasdessert was, zoals verwacht, signature dish van kaas en peer… Nog noooooooit gegeten, enorm lekker, en echt wel de perfecte afsluiter van een culinaire avond.

Signatuur, bedankt voor deze avond, en tot gauw!