try this for a Bella notte in Antwerp

Deze stond, denk ik, 6 maanden lang op het lijstje om naartoe te gaan. En toen de verjaardag van één van ons beste vrienden eraan kwam was dat dé perfecte gelegenheid om een bezoekje te brengen aan het heerlijk aangeprezen Upton!

Upton is gelegen is Cadixwijk. Voor wij Gentenaren minder in het oor klinkend, maar Antwerpenaren weten dat deze wijk UP(ton)-coming is en er hier heel wat nieuwe zaken te ontdekken zijn.

Chef: Gianfranco. What’s in a name? Veel! Want deze is prachtig! Zijn keuken? Italiaans van familiekant met een Oosterse twist.

En. Dat. Klopt. Volledig.

Als je veel gaat eten dan slaan we menu’s wel eens door elkaar. Maar als er eentje duidelijke blijft hangen, dan weet je dat het goed was. En bij Upton… is dat het geval.

Hierboven: Octopus – kokkels – paprika – gremolata. Een prachtige frisse starter. Overheerlijke saus. Direct fan!

Hiernaast: Peking eend – passatelli – Hoisin Consommé. Als je je afvroeg wat Italiaans en Oosters samen zou doen? Dit was een topper om mee uit te pakken!

Hieronder: Scottona kalf – tarte tatin – cipolla rossa di tropea – salie. Prachtig in balans. Vlees perfect gegaard!

Naast een topkeuken was de zaal bescheiden, minimale couverts, en dat had wel iets! Je zat er helemaal relax, no rush in de zaal of keuken. Pro’s van een kleinere zaak.

Upton gaf ons een topavond zonder poespas maar eerlijk, tof, lekker!

Eervolle vermelding hieronder voor Mango – witte chocolade parfait – kaffir limoen

Upton, see you when in Antwerp