try this for natures best wines and bits

Obligatoir voor iedere foodie die een relatie heeft met een andere foodie is het nemen van een pauze. Weg van de gebroken eierschalen, zoektochten naar nieuwe ondergronden, het schrijven van creatieve (ahum) teksten en het continu aanvullen van de wijnkelder (dit laatste is uiteraard om te verwerken in sauzen en gerechten eh…uiteraard niet voor eigen consumptie).

Maar goed, we kaarten het belang aan van date night.

En oké ja, werken aan het relatie is belangrijk…maarrr eh… dat combineren met lekker eten is voor iedere culinaire zwakkeling het perfecte excuus.

Goed…zo kwam het er dan ook van dan hoewel de week net begonnen was, wij op een maandagavond reeds date night hielden… en op onze relationele verlanglijst stond er… jawel… een vrouw…

Maak kennis met volgende wijn- en hapjesdame Alberte.

Alberte is een pittige (ietwat dronken) dame die in haar wilde jaren teveel plezier in de velden heeft gehad en zo haar focus op kleine wijnboeren heeft gelegd.

Ieder z’n smaak, die van Alberte ligt in de natuurwijnen die deze agriculturele werkmannen haar binnengoten tijdens wandelingen door de velden en schuilend voor de regen in veeeeeeel te warme schuren.

Na talloze aanzoeken, vaten wijn, wilde nachten tussen de stro, blijf Alberte de lat hoog leggen…en kijk: de liefde van de man MAAR OOK VAN DE VROUW gaat door de maag. En goede wijn gaat op romantische avonden samen met gerechten to share.

Licht, lekker, en als je een goede relatie hebt dan gun je de ander het laatste stukje (of verwacht je het omgekeerde van je tafelgenoot…).

Nu, de gerechten zijn top, centraal voor de chefs (ja het zijn er 2) is productkeuze en de leuke combinatie… We begrijpen dat Alberte mee op de kar/koets/paard sprong met hen! De verleiding, de smaken… we zijn verkocht!

We illustreren dit graag met een voorbeeld (opgelet, volgend beeld is niet gepast voor net beginnende foodies).

Ik ga eerlijk zijn…ook wij slaan de bal soms mis, zijn te laat…of eten een superlekker gerecht op voor dat ik er een foto van kan maken… Waren het de ogen van mijn tafelgenoot die me teveel hebben afgeleid? Ik denk eerder dat de lekkere geur te snel tot ons kwam en kijk ja…soms maak je keuzes… en eerlijk… soms heb je gewoon echt GEEN spijt!

Knappe dame Alberte…u was lekker…DRANK & ETEN voor alle duidelijkheid! Maar uw ogen bekoorden ons en maakten deze date avond volledig af.