try this to stop wining en start wine-ing

Oké, ik vind het keileuk om onze artikels iedere keer met een quote te beginnen. Soms zit de inspiratie ver, andere keren zijn er keiveel opties. Zoveel dat de mensen met hun leeggoed naar ons smijten.

Maar toch geef ik graag even de andere opties mee

  • Drinken in tijden van Corona
  • We kunnen er wijnig aan doen
  • Alcohol doodt de beestjes
  • Mondmaskers vervangen decanteerders
  • La vie en rosé
  • Beperk je bubbel en drink er gewoon van

…en gooi nu je leeggoed dus maar naar die flauwe plezante…

Maar terug naar de kern van de zaak. Ook nu social distancing de plak zwaait is het toch mogelijk nieuwe vriendjes te maken. Wij hebben er een dorstlessend vriendje bij. Maak kennis met Amavins! De noemer onder welke Alken-Maes hun lekkere wijnen en bubbels bundelt!

Een bezoekje zat er niet in, en proeven via Zoom of Teams is…gohja moeilijk als het over wijn gaat. Dus stuurden ze ons een pakket op en in ware Corona-stijl gingen wij aan de slag om in quarantaine de beste momenten om te proeven in beeld te brengen.

Nebla Verdejo

Hiernaast ziet u de “we zitten op gedeeltelijke economische werkloosheid en alle taakjes in huis zijn reeds gedaan tenzij ik een zwembad begin te graven dus kruip ik maar weer eens in de tuin met een lekker flesje”

Oké de situatie is heel specifiek maar komaan, je weet wat ik bedoel!

Maar dus, Nebla Verdejo. Lekker droge witte wijn, just the way we like it! Echt eentje om van te genieten in de tuin met smaken van appel, ananas en mango. Spaans, vol, heel mooie kleur!

Eentje die je in de wolken brengt!

– kuch* zie het etiket kuch* –

Wild Rock Sauvignon Blanc

De volgende casus is “tijd voor weer eens een me-time-momentje waar ik in bad kruip, de beste spa-remix opzet, mezelf een mondmasker opsmeer die wonderen moet doen en er een fles bijneem en ja IK DRINK DIE ALLEEN OP”

Nu efkes een pijnlijk moment toen de fles blijkbaar buiten mijn bereik stond… weg Zennmoment, hallo badkamer die volledig nat stond toen er een frustrerende sprong uit bad eindigde in een glijmoment tot in de gang.

…en dan wenend in de gang de fles leeg drinken…

Dusja go hard or go home met deze Wild Rock: fris en smaken van limoen. Uit Nieuw-Zeeland, en tegenwoordig zijn we zot van wijntjes die hier vandaan komen!

Maison Fortant Grenache Gris

Volgende probleemstelling linken wij niet specifiek aan deze quarantaine maar is de “het recept spreekt van 2dl wijn toe te voegen maar dan wordt het een pak moeilijker om de instructies te volgen plus ik moet dan wel eerst een dutje gaan doen en ik dacht dat er in het gerecht ook iets van wijn moest ochja”

Sommige recepten moeten echter duidelijker zijn over wat het doel van de wijn is…

Deze Maison Fortant Grenache Gris goten we echter naar achteren. Lekkere rode vruchten die naar voor kwamen maar ook wel pittig.

En als eindwerk verwijs ik even naar de hoofdafbeelding die u helemaal bovenaan terug kan vinden. De “voor foodies is het niet gemakkelijk al die recepties/events/etentjes te missen dus kleden we ons zoals iedere professionele meeting op tot binnen de randen van de webcam”

Ja…we hebben dit echt gedaan.

Gelukkig brengt dit voordelen met zich mee. Namelijk apéritieven met bubbels van El Miracle: licht, fruitig en een zachte afdronk. en een rosé van Esprit Gassier: perzik , rozen en lavendel met een lange nasmaak.

Oké en na deze uiteenzetting is het tijd voor dutje nummer #ikweetnietmeerdewelke. Echter zin om heel gevarieerd enkele topwijntjes te leren kennen? Klik dan hier.

Amavins, bedankt om ons door deze moeilijke tijden te helpen.