Nee, je zit niet verkeerd. Atelier Ducheyne is wel degelijke een culinaire gegeven, geen kunsttentoonstelling. Tenzij je het eten bedoelt.

Chef Niek en host Lies creeëren jouw menu met klasse op jouw locatie met sfeer. Wat je wilt. You name it, they’ll make it! En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet smaakvol dineren/entertainen/vieren met een menu op maat en een setting met smaak.

Powerduo Niek en Lies gaven toch reeds 5 geheimen prijs.

1. Waarom heb je gekozen om met smaak aan de slag te gaan

Sinds kinds af aan hebben wij thuis altijd goed gegeten. Mijn Mama was een zeer goeie hobbykok dus vandaar zullen wel groot deel van mijn smaken komen (al was ik als kind wel een moeilijke eter 🙂 ). MERCI voor het geduld aan men ouders. 
Zelf is de roeping bij mij pas later gekomen. Na twee jaar communicatie management te studeren in Gent zag ik in dat dit niets voor mij was en ben ik begonnen aan éénjarige opleiding in Spermalie. Toen ik nog werkte in een een broodjeszaak dacht ik zelfstandige te worden zonder een idee van te hebben van wie of wat. Via stage en weekendwerk in “Het molentje” ben ik dan beginnen werken bij Wout Bru in de Provence, en ben ik meer en meer geïnteresseerd geraakt door het “echte koken”.

2. Wat is het meest leuke aan de job

Je smaak en passie kunnen delen. De mensen laten genieten. Door het feit dat wij veel rechtstreeks contact hebben met de mensen, ervaren we dat ook rechtstreeks wat wel leuk is.
Bij ons telt ook de variatie. Wij verzorgen zowel kleine diners in ons atelier, bij de mensen thuis, grotere bedrijfsfeesten tot trouwfeesten.

3. Wat is de grootste ergernis aan de job

Waar traiteur onze hoofdbezigheid is, is het toch wel het elke keer alles verhuizen (sleuren)  naar de locatie en de aanpassingen.

4. Wat is je lievelingsgerecht

Onmogelijk te zeggen bij mij. Ik vind persoonlijk dat dit zeer afhankelijk is van het moment.
Zo kan ik genieten van kort gegrilde langoustine, of licht gemarineerde makreel, of schaaldieren. Maar evengoed van een mooie stuk gegrild  rundvlees/ lamsnek/ gebraiseerde shortribs of nek van rund… Verder vind ik ook kalfszwezerikken heerlijk als ze mooie krokant zijn gebakken. 
Maar stel mij morgen deze vraag opnieuw en je zal zeker ander antwoorden krijgen. Nu denk ik bijvoorbeeld aan een mooi gebraden hoeve kip of zeebaars in zoutkorst…
Maar aan één iets zal ik altijd aan denken als je mij de vraag stelt: patatje met kaviaar maar dat is misschien ook omdat ik dat maar zelden eet. Al is onze Belgische kaviaar, de handgepelde grijze garnaal, ook top…

5. Wat hoop je nog te bereiken

Wij hopen dat we onze job kunnen blijven doen met passie en zo geleidelijk kunnen verder groeien. Zo verzorgen we meer een meer trouwfeesten waar het “eten” belangrijk is.


Nu al zin om deze chef in te huren?

Atelier Ducheyne 
Scheepsdalelaan 69, 8000 Brugge