try this if you feel bubbly

We zijn allemaal flink geweest (of dat hoop ik toch). Tournée Minérale is achter de rug, en geslaagd of niet, klinken doen we allemaal. Het moment bij uitstek om even brut (link naar de titel) met de deur in huis te vallen.

Maak kennis met B.Brut, schuimwijn van Belgische bodem. En een nationaal product om trots op te zijn. Lise en Nomi delen een passie voor smaak en een ambitie om een eigen zaak te starten. Wanneer een kennis grond kocht in het Franse Saint-Dizier + een doel zocht voor de druiven die hierop stonden, ging de droom van Lise en Nomi plots in een stroomversnelling.

Het resultaat, en tevens de basis van hun schuimwijnen, is een Blanc de Blancs met toetsen perzik, groene appel en mirabelpruimen (lekerrrr). Het assortiment is tegenwoordig al uitgebreid (hier klinken we uiteraard op). Zo is er ook reeds een demi-sec, rosé en crémant.

Maar ze gaan verder. B.Brut goes Champagne: Champagne Jamart & Cie Carte Blanche Brut.

Allemaal lekker, allemaal stijlvol, allemaal sprankelend. Zo hebben we het graag!

Nu ik hoor de reacties al komen: drankprobleem?
Hierop antwoorden wij: eeelmaal niet! trank met bubbelkess ies gwooon lekrr.

De voordelen nog eens op een rijtje:

  • Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je ruimtelijk inzicht erop vooruitgaat. Nu…op welke termijn zeggen ze niet, dus geef de sleutels maar aan de BOB.
  • Dit sprankelend drankje bevat minder calorieën dan rode of witte wijn.
  • De glazen zijn kleiner, dus je schenkt minder in bij je gasten (hello hello, money in the bank).
  • Het voorkomt bloedpropjes en bestrijdt slechte cholesterol.
  • Het laat minder vlekken na bij het morsen (we’ve all been there).
  • De kwantiteit staat in directe verhouding met hoe draaglijker een event wordt.
  • Iedereen houdt van zatte Rita op een familiefeest.

En laten we ook even een mythe ontkrachten: de bubbels van de schuimwijn/cava/champagne vertellen niets over de kwaliteit. De ware toedracht? Hoe meer bubbels, hoe ruwer of stoffiger de binnenkant van je glas. Wil je meer bubbels tijdens een receptie? Ga met schuurpapier eens over de bodem van je glas. Er zullen vanaf dan altijd meer belletjes zijn.

Komen je bubbeltjes ook al tot in je neus? Surf al snel naar hun website. Hou je van een uitdaging? Doe mee aan onze wedstrijd en haal een fles in huis!

Santé