try this and meet some meat experts

De woordspelingen liggen met zo een naam voor het rapen (en je weet, we houden van woordspelingen), maar zo mensen met een sappig verhaal, doorspekt met liefde, passie, intriges, world domination en genoeg boter om het allemaal samen te smeren. Dat is waar we van houden!

Klaar voor een verhaaltje met een goed randeke vet?

Welkom bij Bacon en hoeveel gram mag da voor u zijn?

Mag et ietsjes meer zijn?

Voor de Ieperlingen en zij die rond deze prachtige stad vertoeven: de naam Vasseur zal zeker een belletje doen rinkelen. Germain Vasseur opende in 1945 met zijn knappe madam Maria, Slagerij Vasseur. Zo van die mensen die keihard werken en een begrip van hun zaak maakten.

In volle bloei namen de mama en papa van Pascal de zaak van Pepe Germain over en meer dan 70 jaar kon je voor de lekkerste vleesekes, schellekes en patteekes bij Vasseur terecht.

Pascal nam op tijd en stond heel trots de fakkel over met achter deze sterke man de lieftallige Virginie.

Maar…van hetzelfde vlees en bloed zijn, de stiel in de aderen hebben en een lekker stuk (vlees) van mijlen ver herkennen… Soms, heel soms lokken die andere horizonten toch wel.

Pascal en Virginie zijn twee mensen, gebeten door de culinaire microbe, en een passie voor eten/koken/ontvangen/GENIETEN. En ja met een bloeiende zaak kon Virginie haar koksgrillen niet botvieren. Pascal was uit hetzelfde vlees gesneden en na lange tijd, broeden en grillen kwam hun idee saignant tot voltooiing. Ze sloten de slagerij, gooiden het concept volledig door elkaar, en openden (met een knipoog naar hun gekruide geschiedenis) hun eigen culinaire zaak Bacon.

En nee, het is geen kaart met enkel vlees. Het is een beperkte kaart met gerechten die door Virginie met massa’s liefde bereid worden.

Pascal gaf het bij aanvang duidelijk mee: IK KOOK NIE EH… Gelukkig had Pascal, zoals ons, een passie voor ontvangen, bedienden, verwennen… en oh ja: WIJN!

Dus,

  • keuken: CHECK
  • zaal: CHECK

En wij:

  • lekker? DUBBELCHECK
  • sfeer? DUBBELCHECK

Intermezzo: de zaak is echt S-U-P-E-R-M-O-O-I

Dit verhaaltje heeft geen einde, aangezien Pascal en Virginie net een prachtig en smaakvol hoofdstuk zijn begonnen. Alvast, wij gingen en hebben ten top genoten. En de zowel gastheer als chef zijn echt the best!

Denk je dat we met spek schieten? try us, try them en ga naar Bacon!