try this and taste true Libanon

Horizonten verbredend, verleggend, overschrijdend zoals we zijn, veroveren we iedere onbekende smaak! Ik zeg het je, het is een spannend leven als foodblogger. De avonturen, nieuwe mensen, nieuwe culturen, nieuwe bordjes…en uiteraard… die eeuwige strijd (met de kilo’s)…

Maar het is een missie waar we ons te volle in smijten, rollen en met chapelure in dompelen.

Duizend en één nachten slapen hoef je al niet te doen, een vliegend tapijt komt er ook niet aan te passen. Hartje Gent waan je je in het echte Libanon. Buig en ruik de specerijen te Beiruti.

En als ik zeg de true Libanon feel, dan meen ik dat ook. Binnenkomen doe je langs verschillende toonbanken/eilanden die je op een Oosterse markt doen wanen. En dan begint de fun natuurlijk… lekkers kiezen uit een gigantisch aanbod.

Even leuk om mee te geven: het volledige ‘markt’-gedeelde is ook om thuis van te genieten aangezien alles in take away-vorm kan komen…

Waarschuwing: hetgeen volgt kan aanzetten tot overmatig kwijlen, krankzinnig gedrag, hongerig gevoel, en overmatig dansen (dat laatste is een persoonlijk gevolg van lekker eten).

Onze toch begon bij The Fountains waar wij keuze hadden uit verschillende hummussen en Labneh.

Enkele dansen en volgepropte monden later, kwamen we aan bij de Mar’ouk en Teta Kitchen.

Voor we van tafel wegrolden en gingen dromen van Oosterse nachten kregen we het klassieke halawe bij de thee geserveerd.

Gemaakt met sezamzaad en getopt door zonnebloempitten.

Ik geef toe, een droge, maar o zo lekkere afsluiter.

Zin in een avond van kleuren, geuren, smaken en genot? Reis af naar Beiruti.