try this when you follow a star in Berlin

De laatste avond…

Nu voor we verder gaan met het heerlijks dat je hier rond al allemaal ziet staan, even nog vermelden dat indien je Berlijn nog niet hebt gedaan, deze toch echt wel een plaatsje op je Bucket list verdient. Vergelijken met een Londen, Parijs, Amsterdam gaat gewoonweg niet. Wanneer je Berlijn bekijkt in het ochtendlicht zou je denken: grijs, grauw en strak. En dat klopt ook! Maar wandel even rond en je begint andere zaken te zien. Kunst, leven, een bevolking die enorm vriendelijk is, cultuur die hartelijk en out of the box is!

Wij vieren Berlijn alvast! En klinken deden we de laatste avond met Bieberbau.

De locatie is er eentje met tamelijk wat geschiedenis. Naar de hand van sculpturen van Richard Bieber kwam dit ‘salon’ in 1894 tot stand. Een trekpleister voor schilders, beeldhouwers en tegelijk ook expositieruimte voor artiesten. Tijdens de oorlog ging de gevel volledig ten onder. Echter bleef de eetzaal als bij wonder gespaard en daar kan je tegenwoordig gastronomisch vertoeven.

Je moet er naartoe gaan om het te beleven. In woorden kan ik het hier niet omzetten.

Maar wij gingen, wij beleefden, wij genoten.

Chef Stephen Garkish maakt heerlijke gerechten. En net zoals de wijnen (per glas tussen de 6-8 euro… ja dat lees je goed) zijn de menu’s aan echt echt goede prijzen te kiezen.

Zin om in pracht en praal te eindigen? Bieberbau laat je in een prachtig kader genieten.