try this for the real Paris feel on a plate

Iedereen kent die romantische films van 2 onbekenden die elkaar in een vreemde, heel romantische stad tegen het lijf lopen. Vroeger was dat 2 mensen die liepen te lezen en tegen elkaar botsten. Vandaag zijn dat 2 jongeren die op Pokémonjacht zijn en tegen elkaar oplopen.

Maar goed, ze botsen, de ogen glinsteren ze stappen ergens een zaak binnen, zo mooi, zo pittoresk, zoals het enkel in de films kan.

En dan heb je de realiteit, je stapt ergens binnen waar het er allemaal niet zo oké uitziet, of te duur is, of het helemaal niet lekker is.

…maar wij hebben die enige echt real life filmlocatie gevonden! EN… het is er superlekker.

Stap uit de Parijse regen hierbinnen, en geniet gewoon… van Brasserie Dubillot.

Het is er druk, het is er lawaaierig, maar het is er superleuk.

En de kaart… ik overdrijf niet als ik zeg dat de meeste voorgerechten tussen de 6 en 8 euro zijn, de hoofdgerechten dan weer tussen de 13 en 30 euro.

Wij gingen van start met Fingers de Boudin Noir. Bloedworst, maar dan in snackvorm, met een dip van appel… Niet voor iedereen, maar voor ons echt megalekker.

Als hoofdgerecht gingen wij klassiek: steak tartare en bavette de boeuf. Oerklassiek, maar deze smaakten enorm goed.

De eervolle vermelding van de avond moet echt wel naar het voorgerecht gaan… Toen ik deze op de kaart zag staan was er gewoon geen twijfel maar. Specialiteit van Parijs: Gratinée des Halles, welke een ajuinsoep is.

Dé BESTE ajuinsoep ooit! Zelfs mijn wederhelft, de chef kok van ons, stemde smakkend toe!

Voor iedereen die Parijs bezoekt, dit is gewoon een must do! Vergeet de Eiffeltoren, vergeet het Louvre. Brasserie Dubillot is beter, sneller, lekkerder

Tot volgend jaar, Brasserie Dubillot!