try this and be royal

Zo een plaats met een geschiedenis! Van Britten tot Belgen, Gouverneurs tot Ridders, en van een prachtig landhuis tot een toprestaurant.

We verwelkomen u graag in Château du Mylord!

Met zo een spannende intro beginnen geeft natuurlijk de verwachting kort even het verhaal te schetsen. Begin 19e eeuw viel een Brit die instond voor één van de provincies in Oost-Indië, voor een een knappe vrouw die hij tegen het lijf liep in Antwerpen. Ze trouwden, vestigden zich in Ellezelles in een huis met een prachtige Epoque stijl en de allures van een Normandisch kasteel.

Sinds 1981 huist hier echter het gerenommeerde restaurant. Na 6 jaar slepen ze hun eerste ster in de macht en in 2002 en 2010 hun tweede ster.

Just to say…ze weten wat ze doen!

Hoewel wij twee ons soms prins(ess)en wanen, is Chateau du Milord voor ons op de eerste plaats een culinaire troon.

De Queen Mum en papa Koning Drietand nodigden ons enkele jaren geleden uit om hun huwelijksverjaardag hier te vieren. Topidee, topkeuken, topavond!

Niet zo lang geleden gingen wij nog eens terug om dit te herbeleven. En ze stelden ons niet teleur!

Beginnen deden we met hun eigen micro-menu (oh ja, de apéritiefhapjes hadden recht op hun apart menukaartje die je kan zien op de hoofdfoto)

Beter starten kan haast niet!

We moeten wel even een moment van eerlijkheid inlassen… Chateau du Milord, met zijn rijke verleden, kookt ook in Franste stijl: heel rijkelijk.

M.a.w. SAUS

Nog een reden om te beginnen blozen als je hier aan tafel schuift.

Dus voor zij die denken aan een lichte lunch of avond, naar buiten rollen zal je doen. De porties zijn stevig, de sauzen vloeien, en de smaken zijn waanzinnig!

Een speciaal applausje en buiging voor onze sommelier in het midden. Iedere wijnkeuze klonk als een verhaal die de avond naar een ander niveau tilde #weloveyou.

En eindigen, hoe kan het ook anders, deden we met een royale kaas & dessertenkar… Ja…dus twee aparte karren voor alle duidelijkheid.

Dinner is served bij Chateau du Milord.