try this for a dinner with our dear wine-friends at Lambrecht Wijnen

Wij geven heel cliché toe, de feestdagen vinden wij een supertoffe periode! Niet dat we iedere kerst jingle luidkeels meebrullen. Maar omdat dit een periode is van gezellig tafelen, heerlijk genieten en lange etentjes met topgerechten en … topwijnen!

Dus… geven wij jullie onze Kerstmenu, met laving van onze vrienden bij Lambrecht Wijnen.

Voor ik van start ga, moet ik toch even het volgende zeggen. Toen wij aan de rand van Gent, in Eke kwamen wonen, begon voor ons ook een twijfelachtige tijd. Iedereen kent dit, iedereen weet hoe moeilijk het is. Je moet opzoek gaan naar… een goed grootwarenhuis… een goede frituur… een goede bloemenwinkel… En wat wij nodig hadden… een goede wijnwinkel! Maar aan iedere tunnel schijnt een wit licht! en wij waren van slag verliefd op Lambrecht Wijnen!

Wat maakt het zo speciaal? Een assortiment wijnen die kwalitatief gewoon zo zo goed is! Service die op maat is, waar zij meedenken met ons. Niet onbelangrijk aangezien wij voor etentjes kijken voor aangepaste wijnen. En wat ook gewoon leuk is, is dat ze echt op maat van de klant kijken. Commercialiteit maakt plaats voor wijnen op maat. Ze kennen vandaag ook onze stijl en smaken, en ze weten dat wat ze voorstellen naar ons gericht is.

En waar wij met de feestdagen mee mogen uitpakken, is een Kerstmenu met aangepaste wijnen van Lambrecht Wijnen. Wij keken er alvast naar uit, en bij deze presenteren wij het jullie met veel plezier!

Christmas with the food tryout and Lambrecht Wijnen!

Beginnen doe je…nee… MOET je feestelijk doen! Voor ons, klassiek, maar een vaste waarde, een goede fles champagne.

Wij stellen jullie met heel veel smaak voor aan Leclerc Briant! Wijnhuis gelegen in Epernay en met deze Brut Réserve in eigen woorden ‘Nature at its Purest’! En wij stemmen volmondig in!

Wat wij hierbij combineren om het smaakpallet te openen:

  • Pâte van komkommer en venkel: zacht en fris + ook iets om mee uit te pakken!
  • Sushi van tonijn met kwartelei: heel fancy maar een thuiskomer wat smaken betreft. Je neemt dit in de mond en denkt: oh ja…more please
  • Cracker met ansjovis: laten we even breken, zout introduceren en nogmaals de mond verrassen!
  • Rol van courgette met makreel: de feestdagen moeten klassevol zijn, deze heeft stijl en smaak!

Lambrecht wijn: LECLERC BRIANT Champagne Brut Réserve

De start is gegeven! Iedereen krijgt zijn laatste glas bubbels en de sfeer is top.

Stiekem zet ik reeds het volgende wijnglas klaar want ik haalde reeds een 5 tal minuten geleden een smaakbom uit de koelkast. Een bordeaux, wit, komende uit Fronsac die ook wel de bijnaam ‘Le Bordeaux chic’ krijgt! De volgende wijn, Chateau de La Rivière is nog zo een wijnhuis met een kasteel, dit is présence gegarandeerd! Fruitig met een mooi elegantie!

Wat doet dit ere aan? Inspired door Benoit en Bernard Dewitte, deze gepofte prei met geitenkaas. Simpele producten die tot een culinaire top werden gebracht. Afwerking met notenolie die nog meer diepgang geeft. De hapjes pakten uit? Deze verplettert gewoon!

Lambrecht wijn: CHATEAU DE LA RIVIERE 2020 – Wit

On to the next, en we gaan stijgen qua complexiteit! Wat we nu nodig hebben is de perfecte balans tussen body en fijnheid.

We gaan naar het passionele Sicilië en komen terecht bij Di Giovanna. Deze Helios Grillo bevat witte bloemen en exotisch fruit. Sappig en rijk!

Combinatie door ons met dit rijkelijk gerecht van rivierkreeftjes met koolrabi en gerstrisotto. Eerlijk gezegd een bord om uit te lepen. De sauzen zijn gewoon heerlijk, de gerstrisotto met rivierkreeftjes het perfecte huwelijk!

Lambrecht wijn: DI GIOVANNA HELIOS Grillo

Tijd voor de headliner! En we gaan echt wel hoog! De alpen in!

Castel Sallegg is een wijnhuis in het bezit van een graaf die de combinatie zoekt tussen wijntraditie en moderne technologie. Deze Lagrein Riserva bevat hinten van donker fruit, eik en leer. Geen zware binnenkomer maar genietbaar complex.

Ook hier gaan we traditioneel voor een stukje wild. Hinde met aardappelmousseline, wintergroenten en een rodewijnsaus. Wie deze niet mag, kan vertrekken!

Lambrecht wijn: CASTEL SALLEGG Lagrein Riserva

Ik hoop dat iedereen het verplichte knoopje ondertussen heeft opengezet. Indien niet… dan hebben we onze job niet goed gedaan!

Maar wees niet bang! Zij die nog plaats hebben… KRIJGEN VULLING!

Een menu in waardigheid eindigen doe je met iets lekkers, iets dat af is, iets dat lang op de tong blijft liggen. En dat doet deze madeira van Colombo helemaal. De Sercial is stevig, ietwat zoetig, maar mooi rond.

Waar sluiten wij mee af: een wereldberoemde Paris Brest. Wat gaven wij dit gerecht mee? Hazelnoot en praliné! Ik waag het je om deze niet volledig binnen te spelen!

Lambrecht wijn: COLOMBO Madeira Sercial

Bij deze zeggen wij met een volle buik dat onze Kerstmenu er op zit!

Maar wij eindigen met een verrassing. Zin om ook te genieten van deze goddelijke dranken? Neem deel aan onze wedstrijd en win dit wijnpakket om jouw gasten in de watten te leggen!

Lambrecht wijnen! Tot het volgende etentje, as always!