Bij Restaurant Colette zit de culinaire feeling hem in het bloed. Kok van dienst Thijs Vervloet leerde letterlijk op grootmoerders schoot de kneepjes, en snuifjes, en timing van het vak. Met een score van 15/20 bij Gault&Millau een een ster op zijn voorschoot kan je hier aanschuiven voor aan avond verwennerij, expertise en met smaak die duizenden herinneringen naar boven brengt, oma zou trots zijn.

Wij vroegen Thijs zijn oude receptenschrift, reeds generaties in de familie, naar boven te halen en de antwoorden op onze vragen neer te pennen:

1. Waarom heb je gekozen om met smaak aan de slag te gaan?

Omdat eten een primaire behoefte is en omdat het fantastisch is om elke dag met de mooiste en beste producten te werken.

2. Wat is het meest leuke aan de job?

Het dagelijks contact met de gasten. Je kan geen goede keuken brengen als je niet van mensen houdt, en de afwisseling zorgt ervoor dat we elke dag met het ganse team enorm gemotiveerd zijn om het beste van onszelf te geven.

3. Wat is de grootste ergernis aan de job?

De keerzijde van de medaille: weinig sociale contacten in je privéleven.

4. Wat is je lievelingsgerecht?

Ik hou van hedendaagse gerechten met een moderne knipoog, vooral de herfst, het wildseizoen is voor mij de culinaire tijd bij uitstek.

5. Wat hoop je nog te bereiken?

Onze zaak naar een nog hoger niveau te tillen met ons volledige team, die er elke dag aan meewerken om het beter te doen dan gisteren.


Indien het bevlekte receptenschrift dat reeds jaren in de familie zit herkenbaar lijkt en je het culinaire hoogtepunt wilt proeven, dan kan je aanschuiven op volgend adres:

Restaurant Colette
Sint-Lambertusstraat 9, 2260 Westerlo