try this and make some noise

Ongeveer 6 maanden… Zeker 14 Resengobezoeken… En 10 directe telefoontjes… En eindelijk raakten we binnen!

Niet omdat ze een onmogelijke reservatielijst hadden, maar eerder omdat wij gewoon laat in actie schieten om op een zaterdagavond te gaan eten. Maar de aanhouder wint… Of gewoon: de gelukzak raakt binnen. Want enkele weken geleden zaten we weer in een alombekende situatie. Je opent 8 websites en je krijgt ongeveer even veel keer de melding ‘wachtlijst’. Toeval wou dat wij op reeds in de ochtend hun website bezochten, het verdict kregen dat het volzet was… Maar toen we enkele uren later opnieuw probeerden, zijn we toch binnen geraakt! Mogelijks een reservatie die wegviel (we zijn die ene onbekende eeuwig dankbaar).

En al roepend en tierend gingen we s’ avonds naar Commotie.

Wat voor Lara en Thomas begon met een pop-up in Kortrijk, kwam hun concept na een succes overgewaaid naar, uiteraard, het Gentse. Commotie, zoals gedefinieerd in ieder woordenboek, staat voor beweging, rebellie, sensatie en zintuigelijke waarneming. Hetgeen door Thomas omgetoverd wordt in ieder gerecht, en door Lara verfijnd en elegant tot bij jou aan tafel komt.

En het is gewoon supertof en lekker.

Met ongeveer 18 couverts (vandaar onze eeuwige strijd met de wachtlijst) hebben ze een intieme sfeer gecreëerd. Foodsharen staat bij hun centraal, wat ook duidelijk wordt uit het slogan ‘share the food, dare the drinks’. Ideaal adresjes voor date Night, double date night, of gezellig bijkletsen. Iedere gang wordt midden op de tafel geserveerd waar je dan in een kort gevecht met je tafelgenoot, het meeste op jouw bord wilt krijgen (uiteraard).

Wij waren alvast fan!

To start, to share uiteraard gingen wij voor volgende heerlijke bites:

De hapjes werden gevolgd door volgende parels:

  • Knolselder – garnaal – coquille – physallis (eerste foto helemaal bovenaan)
  • Gerookte pastinaak – ansjovis -mosterdzaad
  • Schorseneer – salie – blue stilton – kweepeer
  • Holstein – bloemkool – chili – koriander

Eindigen deden we met appel – cognac – zure room – vanille

Ik lieg… het was nog niet gedaan…

Als optie had je nog extra dessert, welke wij (in principe) niet namen. …Maar we zagen het wel passeren naar een ander tafeltje…

Nu subtiel moet het niet geweest zijn… En een poker face hebben we blijkbaar ook al helemaal niet…

Want niet veel later kwam de gastvrouw naar ons met twee lepels die een mini versie waren van het dessert.

“Ik zag jullie kijken naar het laatste dessert dat passeerden en dacht, ik schep dit even samen voor jullie uit de pot. Anders ging ik het toch volledig opeten”

Wat kunnen we zeggen… Wel! in Gent zeggen ze ’topwijf!”.

Een betere afsluiter konden we niet krijgen. Dus indien je op zoek bent naar een tafeltje om te genieten, te babbelen en te smullen. Roep het van de daken en maak maar Commotie.