try this for an extra luxurious BITE

Ondertussen is ook dit gebeurd… Ook het tweede, voormalig jongere gedeelte van the food tryout is ondertussen moeten wisselen van tramkaart… Nee nog geen seniorentarief, maar wel moeten veranderen naar lijn 3.

En nu stelt iedereen ondertussen die vraag, die ene vraag: wauw, en die zien er beide nog zooooooo jong uit?!?

(wel ik stel me toch voor dat jullie die vraag stellen)

Maar goed! Vieren wat men hoort te vieren! En het eerste deel van the food tryout had als verrassing voor het tweede deel van the food tryout, op weg naar Italië, een tussenstop georganiseerd in een tot dan nog onbekende bestemming.

Verheugd om uit de auto te stappen in het prachtige Straatsburg! In alle eerlijkheid: enorm enorm mooi. Barstensvol geschiedenis, karaktervolle huizen en gewoon prachtig om door te kuieren.

Wij waren er met 36 graden op de thermometer, wandeling door de stadskern van 8 kilometer. Dus op het einde van de dag verdienden we wel wat verwennerij.

En zo kwamen we bij deel 2 van de verrassing.

In 1801 keerde één van Napoleon’s soldaten, Kapitein Ackermans terug van een campagne in Egypte. Echter niet alleen, want bij zijn souvenirs zat een gemummificeerde krokodil.

Niet iets wat nu nog mogelijk zou zijn, maar goed, de krokodil raakte in Straatsburg.

De geschiedenis in het kort: in 1840 werd het gebouw een restaurant, doorheen de jaren kwamen (en gingen) de sterren. Kreeg een ster, verloor een ster, kreeg terug een ster, kreeg een tweede ster, kreeg een derde ster. Het restaurant werd overgelaten, en vandaag hebben zij nog één ster.

Maar het is een topper als ster! Welkom bij Au Crocodile.

Eén van de betere één ster restaurants die we ooit deden. En wat nog nooit gebeurde: Bij aanvang van de avond werd ons gevraagd of we aangepaste wijnen wouden. Wij antwoorden ja, waarop vervolgens werd gevraagd in welke stijl onze voorkeuren lagen!

En zo waren de wijnen niet enkel aangepast aan de prachtige gerechten, maar ook aan ons. En iedere gang, bij iedere nieuw glas wijn, werd er voor iedereen aan tafel een proeverij geschonken.

Het was één van de beste adresjes, een avond om altijd te herinneren, en viering van een verjaardag zoals het zou moeten. Merci Au Crocodile!