try this and reach for the italian star

Wij zijn niet voor persiflages… spot… of woordspelingen… Maar Mamma Mia! Ik beken… Tijdens ons etentje bij deze Italiaanse ster konden wij het niet laten het wereldbekende handgebaar (de hand in knijpvorm: duim tegen vingers) te maken bij het proeven van deze topgerechten.

Da Mimmo, gelegen te Woluwe-Saint-Lambert, is hét toonbeeld van verfijnde Italiaanse keuken. Respect voor de kwaliteit van hun producten in combinatie met een stijlvolle setting. Thanks at Tribe Agency dat wij met deze cucina italiano mochten kennismaken.

En dus…ontvangst door een maître die de verpersoonlijking is van een godfather die je het restaurant vroeger zou binnensleuren, in combinatie met een hedendaagse hippe toets.

Wij ploften neer in de aangename stoelen, bubbels kwamen ons tegemoet, gevolgd door een amuse: soes met pecorinokaas en calamares-foie gras.

Als voorgerecht een ledige cannelloni, getopt met witvis, blaadjes van mosterdkruid en zuring.

En de saus… (ik zal nog eervolle vermeldingen over sauzen maken) was onmisbaar! Nogmaals topmaître: hij bracht nog snel een lepel zodat we iedere druppel in ons op zouden kunnen nemen.

Even op adem komen, rustig onze wijntje uitdrinken. Vervolgens kwam het hoofdgerecht: zeebaars met texturen van broccoli. Werkelijk een kunstwerkje op het bord… Er was even verwarring bij het ontbreken van enig vocht… maar als snel werd onze vrees in de kiem gesmoord toen de saus werd toegevoegd… Hieronder de verschillende stappen om te tonen hoe een kuntswerk een godsgeschenk voor de smaakpapillen werd:

Na een limoncello intermezzo waren we zoet… verwend… (hum hum):
sponge cake – kerzen – cake met kerzen

Toplunch! En o zo aangenaam verrast, want ja…wat verwacht je van een italiaan met een ster… Ik herhaal het: hand in knijpgebaar bij ieder gerecht!

Waarlangs? Via Da Mimmo! (hum hum)