try this for some flower power

Ik hou, hou, hou van dit segment als foodie! Oké als ik eerlijk ben: de vriend is de chef des huizes. Mijn takenpakket gaat dan ook eerder richting: sous-chef spelen, afwasser van dienst zijn, als sommelier de mensen laten proeven van lekkere wijntjes… en allemaal zo dat soort zaken.

Maar…mijn persoonlijk genot, mijn eigen voldoening, mijn individuele extase… is mijn tafel.

  • de keuze van bordjes, passend bij de gerechtjes die mijn chef als kunstwerkjes erop plaatst
  • de keuze van glazen, passend bij de gang, de soort
  • de keuze van tableware: broodbordjes, kaarsjes, boter + mesje

IK HOU, HOU, HOU ervan!

En wat voor mij onmisbaar is (en waar ik mezelf tamelijk goed in vind) zijn bloemen op tafel. Mijn fleurig oord van prachtige bloemen, mijn baken voor deze kleurrijke tafelvulling vind ik bij De Groene Vallei. En even, om dat toch extra kracht bij te zetten: zijn wij even blij dat wij, toen we verhuisden, onze beide handjes mochten kussen om zo een mooie bloemenwinkel in onze gemeente te hebben. Want voor goede bloemen (vroeger alvast) heb ik nog echt ver gereden!

Wij heten onze bezoekers graag welkom, laten hen aanschuiven aan tafel, en met trots vertel ik dan ook dat de bloemen van hier achter de hoek komen, uit De Groene Vallei.

Topproduct! Waarom? wel, hun bloemen gaan keilang mee. En voor hen die vaak bloemen kopen, zij weten waar ik het over heb. En zij weten dat dit inderdaad een teken van kwaliteit is!

Topbediening! Waarom? Dichterlijke vrijheid met steun. Ik ben nogal ne ‘raren‘, zeker als het op mijn tafel aankomt. En ik heb een specifieke vaas die ik gebruik… dus… mijn bloemen moeten hier perfect in uitkomen. Ik heb er niet beter op gevonden dan ooit mijn vaas mee de winkel in te nemen en gewoon getoond wat ik wou en verwachtte.

Zij vonden dat keileuk en zo had ik vanaf de eerste keer dat ik binnenging, de perfecte bloemen mee.

Nuja, je kent dat, net verhuisd, veel mensen over de vloer… En er was toen een periode dat wij ieder weekend wel iemand over de vloer hadden als ‘housewarming’ (bij ons was dat dan wel met een vijfgangendiner) met als resultaat dat ik ieder weekend bij hen in de winkel stond. Na 2 weken zeiden ze dan ook dat ik altijd mag doorlopen en zelf mijn bloemen mag kiezen. Keileuk toch? Ik ben nog steeds een amateur en ik heb nooit altijd alles zelf gekozen. Ze hebben altijd enorm goed geholpen en advies gegeven. Want ik ben wel zo iemand die met een bepaald idee de winkel binnenstap.

En wat ik, meestal, kies aan tafel is geen bombastisch boeket, maar eerder losse bloemen, bij voorkeur met enkele takken ertussen. Zowaar een wildboeket, maar minder groot en minder gevuld. Bloemen moeten je tafel afmaken maar niet overheersen.

+ pluisjes, blaadjes, takjes of stuifmeel zijn niet echt zo lekker in je wijnglas of als topping op een gerecht.

Binnen dit prachtig kader, en op mijn perfecte tafel, moet er dus altijd plaats zijn voor bloemen. En bij deze geven wij jullie ook de kans om deze prachtige taferelen te evenaren bij jullie thuis.

Zin om gelauwerd te worden met bloemen en kransen? Neem deel aan onze wedstrijd en haal zo De Groene Vallei bij jou in huis.