De Kwizien, gelegen op het Jeneverplein in Hasselt is een een gastronomische tempel onder leiding van jong keukengeweld Arne Beirinckx. Arne kwam dit jaar in deze keuken terecht en had tamelijk grote schoenen te vullen (het waren er met een hakje). Hij verhuisde naar Hasselt en ging met een jonge, frisse en vooral gepassioneerde blik aan de slag. Uitkijkend op het Jenevermuseum smeets hij zich met volle overgave op dit avontuur.

De dag na de uitslag van de Gault & Millau (2018) vonden wij een gelukkige en trotse chef bereid om te antwoorden op onze vragen.

1. Waarom heb je gekozen om met smaak aan de slag te gaan

“Smaak is een heel interessant gegeven. Het is eigenlijk creatief zijn met wat de natuur zich biedt. De dag van vandaag biedt deze zoveel dat we kunnen blijven zoeken naar nieuwe smaakcombinaties en een nog betere samenhang tussen producten. Heel eerlijk? Ik heb dat nodig. Laat mij niet elke dag hetzelfde doen of ik word zot! Wat is er leuker dan elke keer weer opzoek gaan naar iets beter?”

2. Wat is het meest leuke aan de job

Het meest leuke aan mijn job is ongetwijfeld een nieuw menu maken. Wij werken in restaurant De Kwizien met een menu die we om de 5 à 6 weken vervangen. De ideeën over smaakcombinaties, texturen, afwerking e.a.  voor de eerste keer visueel maken.. Daar bedoel ik mee dat we de eerste keer de gerechten dresseren en proeven. En dan onze gasten hun eerste reactie. Gewoonweg schitterend om te zien. Maar ik geef wel toe, na é weken bereiden ben ik hem weeral moe. 

3. Wat is de grootste ergernis aan de job

Mijn grootste ergernis is tijd. We werken met heel het team enorm lange dagen. En toch blijft tijd de grootste vijand. Van mij mochten de dagen nog 24 uur langer duren.

4. Wat is je lievelingsgerecht

Na heel de dag in de gastronomie hou ik van echte boerenkost. Mijn lievelingsgerecht is ongetwijfeld witloofrolletjes met ham en kaas en een verse puree, heerlijk!

5. Wat hoop je nog te bereiken

Tgo… Stilstaan is achteruit gaan , daarmee bedoelend dat we ook nooit niet stilstaan. We hebben gisteren een mooie score behaald in Gault & Millau … En elk menu word je beter en beter. Dus hopen dat we die score komende jaren mogen verhogen. Dan zal ik een enorm blij man zijn!


Wil je de passie van deze chef proeven?

De Kwizien
Jeneverplein, 3500 Hasselt