try this and you would be chef in your own kitchen

Qua koken zijn we tamelijk eerlijk, we gaan het warm water niet gaan uitvinden. Hoewel we origineel willen zijn, eigen ideetjes hebben en graag uitpakken en experimenteren, is het leuk om eens te kijken naar anderen hun keuken/atelier der smaken.

Bakens van verlichting, muzes voor vernieuwing, mama’s met hun vergeelde kookboekje voor de basis… of zij die houden van ontvangen, verwennen, en vooral het voorschotelen van een heerlijk diner… en dit ook met iedereen willen delen… Our Favorite kind of people…

En zo kennen we er eentje die met kop en schouders boven iedereen uitsteekt.

Met veel plezier, en trots (hij is mijn neefje), stellen we je voor aan de Would Be Chef. Met een stem die weergalmt over heel Vlaanderen (is het nu op de radio of tijdens een FCB match), smaakpapillen die tintelen bij al wat lekkers is, kookboeken op de boekenbeurs en sinds kort een programma met Roger Van Damme op Njam. Sven Ornelis is een gevestigde waarde in de culinaire blogsferen.

To be honest: iemand die houdt van eten, houdt van koken en er ook nog wat van kent ook. Als je de kans hebt om te tafelen bij hem, wees zeker van verfijning, gezelligheid, en wijn…veeeeel wijn…

Met 2 kookboeken op zak, vol van toegankelijke, lekkere recepten, en sinds enkele jaren een gelijknamige blog is de Would Be Chef vandaag een bron van kookideeën, recensies van zaken en artikels die entertainen en bijleren, maar soms ook inzicht geven. Ongezouten (of perfect afgekruid qua eten dan) maar eerlijk.

Met de feestdagen voor de boeg is het stresslevel in de keuken uiteraard een kookpunt aan het bereiken. Hier zijn verschillende redenen voor:

  • De vriendin die wilt uitpakt tegenover de schoonmoeder: ze is dat “het toch niet beter is als die van ons moeder”-zinnetje kotsbeu!
  • Die ene vriend in de bende die plots het kerstetentje moet hosten: Aiki noodles zoals op kot kan hij moeilijk voorschotelen…
  • Grootmoeder die nog liever doodvalt dan de en titel van beste Christmas Party af te geven aan de vrouw van haar zoon die ze nooit afkon maar al zolang op die eer zit te azen.
  • En uiteraard menig chef die hun culinair Kerstmenu nog moeten bijschaven en na een maand Mariah Carey even het noorden kwijt zijn en niet meer weten waar ze de boter moeten halen.

Maar wij hebben het perfecte cadeau om jouw etentje af te maken. Deze maand geven wij de twee boeken van De Would Be Chef weg. OH JA! Tijd om die lange tafel met lekkers te bezaaien!

Wil je deze lectuur om op te eten in huis halen? Klik hier, neem deel, en haal de Would Be Chef, eh zijn boeken, in huis!