try this and take the boat

IEDEREEN heeft hier al van gehoord… het Culinaire Mysterie op het water…

Dinner on the lake

Voor het 4de jaar op rij is dit drijvende restaurant van de partij om jou tijdens de zomermaanden te laten tafelen in een unieke setting: Drijvend, genietend, relax, omgeven door water en de schemering en reflectie van de avondzon.

Wij reserveerden, namen onze reddingsvest mee en gingen (met de taxi, ook al was het 3km maar je weet nooit) naar het water.

Van de baan tot de oever van het meer wandel je tussen een rieten beschutting om zo deze ervaring te laten beginnen. Bij aankomst krijg je jouw eigen boarding pass (leuk detail) met uitleg over de oprichting en doel van Dinner on the Lake. Ook krijg je twee drijvende chips die je kunt inruilen voor je apéritief aan boord. En dan begon de attractie… Tussen de oever en het ponton gaat een gemotoriseerd vlot heen en terug om iedereen aan boord te brengen. Oké ja, het kind in mij was supergelukkig, het was nu eenmaal gelijk op de kermis!

Bij aankomst ga je de trap op en kom je in de bar terecht, leuk gedaan. Hier kon je kiezen voor een glas champagne of Coperhead gin-tonic. En dan kan je op het terras genieten van het uitzicht en de zon. We werden relax (perfect op een vrijdagavond).

Wanneer je beneden komt heb je zelf de keuze waar je mag zitten. Dit in een stijl die iets van het originele vlot heeft behouden waarmee het allemaal is gestart: planten uit de wildernis, rieten bekleding en warme houten tafels.

(Op een bepaald punt hebben we ook recht voor ons gekeken hoor, maar toch even de foto’s hierboven om de setting aan de tafel te kaderen ;p)

En dan was het tijd om te eten (iedereen z’n favoriete stuk).
Menu van de avond:

  • hapje: asperge – gepocheerd kwarteleitje – beukenzwam
  • voorgerecht: Ceviche van dorade – soja – waterkers
  • hoofdgerecht: lam – aubergine – couscous met parfums van Marrakech
  • nagerecht: aardbei – jasmijnijs – aardbeisorbet

Afsluiten was uiteraard op het vlot, die je rustig deinend wegvoert van het restaurant dat hoe verder je gaat, hoe meer er als theelichtjes op het water begon uit te zien (zie hoofdfoto)

Zin om tijd te verdrijven (hum hum), Sail to Dinner on the lake.