try this for some old fashion lockdown take away that’s super fancy

“Jullie hebben het ook wel moeilijk als foodies nu jullie niet meer kunnen gaan eten zeker?”… Dat hebben we nu ondertussen al genoeg mogen horen.

Dat samen met de scherpe opmerking dat de laatste dag voor lockdown wij hemel en hel hebben verzet om toch nog ergens een tafeltje te bemachtigen “en dat dat ook niet zal geholpen hebben”…

Klopt, wij missen het aanschuiven aan tafel op een topadresje, we missen het om familie en vrienden bij ons uit te nodigen en het beste van onszelf te geven als gastheer en kok. En JA! Op die laatste dag hebben wij zeker 20 adresjes gebeld om toch nog even met ons tweetjes culinair te genieten, maar ook om die ene sector, die draai het of keer het voor ons essentieel is, een hart onder de riem te steken. En om bij afrekenen te zeggen: We gaan jullie missen, maar hopen we jullie binnenkort op een veilige manier terug zien.

We missen het tafelen, we missen het echt…

En om het zo romantisch mogelijk te zeggen: ons resten enkel nog herinneringen (klinkt dramatisch, maar wel correct). Herinneringen aan top tafelen, top eten, topsfeer…

En dan begin je van: als het voorbij is MOETEN we naar daar gaan… en daar… dat terug doen… en zeker daar zo snel mogelijk reserveren! En zo eentje dat op ons lijstje staat, zo een adresje waar we echt ten volle al hebben genoten, en het nog eens opnieuw moeten doen. Zo een adresje is D’Oude Pastorie.

Ja, we zijn hier al geweest… En ja, we hebben er niet over geschreven… En nee, ik heb er geen spijt van! Het was een verrassing van mijn persoonlijke chef kok, en hij nam me letterlijk geblinddoekt mee naar de kanten van Lochristi om binnen te stappen bij Jan en An. Het was een avond voor ons tweetjes, na een drukke periode op het werk. Dus de gsm’s langs de kant, geen foto’s en het was een avondje genieten van keilekkere gerechtjes in een supermooi kader.

Ze gaan voor zuivere smaken die op een verfijnde manier op jouw bord belanden. En met 15jaar ervaring achter zich, weten Jan en An wat ze aan het doen zijn.

Verheuging, gelach en blijdschap toen wij zagen dat zij tijdens de harde lockdown ook take away begonnen te doen! Dusja…wij konden niet anders, en als echt foodies waren we gewoon aangetrokken tot hun menuutje die we bij gebrek aan hun locatie maar op onze eigen tafel konden serveren.

Ik raad het aan bij iedereen: doe take away, kies voor D’Oude Pastorie!

Het was lekker, de smaken zaten perfect…enne de wijn ging, nu er geen chauffeur nodig was, nog vlotter binnen dan anders. De dag erna gingen we naar de glasbak.

Maar Jan en An. Het was lekker, jullie doen de take away meer dan eer aan, jullie doen het beter dan dat het klinkt. Wishing you well, stay safe, en nogmaals: we hopen snel terug bij jullie te kunnen aanschuiven.

Hugs & Kisses aan D’Oude Pastorie