“try this for the best spot in the whole house”

Het maakt niet uit waar we naartoe gingen, hoe groot ons huis ging zijn, welke indeling we ook zouden hebben… prior boven alles…was onze keuken!

Maar een gewone keuken was niet voldoende… Mijn wederhelft is een enorm knappe kok, een ware Jamie Oliver, the naked chef (Helaas is het naked stuk minder van toepassing: je weet wel: brandwonden, ovens, messen en oliespetters… Sommige lichaamsdelen zijn te waardevol…)

Maar terug naar de kern van de zaak: Mijn persoonlijke chef had een lijst met essentiële eisen:

  • Eerst en vooral: opbergruimte: we kwamen van een appartement die een deftige keuken had maar waar alle apparaten, gardes, planken, kort gezegd het speelgoed van de kok, niet allemaal de kast in kon. Frustrerend en ook wel beperkend.
  • Daarop volgende: een slimme opbergruimte: wat bedoel ik hiermee? Je hebt veel chefs die kicken op de laatst nieuwe soort keukenrobot. Ik heb er zo één in huis die kickt op zijn koffiezet/maler/vergruizer/fabriek… En hij heeft dan ook zo een topmachine in huis. Al goed en wel, maar het ding is lelijk en een doorn in het oog! Het probleem is dat zo een apparaat dagelijks gebruikt wordt… dus daar zou ook een oplossing voor moeten zijn.
  • Wat nog? Een grote werkoppervlakte: onze etentjes zijn doorheen de jaren geëvolueerd in tijd, kwantiteit, en kwaliteit. Met dat laatste doel ik op een mise en place waarbij alle bordjes verfijnd afgewerkt worden voor ze naar de tafel vertrekken. Ergo: een groot werkblad waar alles op kan en de chef secuur alles tot in de puntjes kan afwerken.

  • Verder: een gedeelde bar/aanzitstuk. Sous-chef zijnde zitten mijn handen in mindere maten onder het vlees/de bouillon of die vervelende chapelure. Ik werk echter ook veel aan onze blog en moet mijn chef van een glas wijn kunnen voorzien. Dus wou ik ook in zijn buurt zitten.. Je weet wel, om tijdig zijn glas bij te vullen en zo uitdroging te voorkomen.
  • En volgend op de quote van dit artikel over the best spot in the house: the best view in the house! Bij etentjes zit mijn kok zeker voor de helft van de avond in de keuken. Het jammere is dat dat hij de helft van de gesprekken zou missen… En geloof me, naarmate dat de avond en wijn vordert, worden die enkel beter! Dus! Boven alles: een open keuken, vlakbij de eettafel zodat hij alles kan meevlogen. PLUS de gasten kunnen dan ook wat show cooking zien!

Maar goed: hierboven dus een serieuze waslijst… waar oh waar kunnen we dit allemaal vinden, en wat meer is! wie geeft me garantie voor kwalitatieve, functionele afwerking?

Maak kennis met onze vrienden van DSM Keukens!

DSM is sinds een jaar onze partner waarmee wij samenwerken voor events, wij recepten met delen in hun publicaties en waar wij af en toe voor gaan koken bij koopdagen of openingen in nieuwe winkels!

En op die dagen laten we ons volledig gaan voor iedereen te laten genieten in een DSM keuken met enkele the food tryout hapjes!

Maar waarom schrijf ik dit artikel nu: omdat wij sinds 2jaar ten volle genieten van onze eigen DSM keuken die de volledige eisenlijst van hierboven kon inwilligen.

Samengevat hebben we een keuken die iedere centimeter richt naar opslag. We hebben een groot verschuivend paneel achter welke ingewerkte stopcontacten zitten waar dagelijkse gebruikstoestellen mooi achter weg zitten. Het vuur ligt midden in een groot eiland rond welke mijn chef gemakkelijk kan werken, aan welke ik comfortabel een glas wijn kan drinken, en naar welke onze gasten aan tafel kun kijken en ieder succes en de occasionele flater van de chef kunnen gadeslaan.

M.a.w. DSM Keukens? We are so proud!