try this and say cheese

In iedere vriendenkring heb je de typische karakters: de grappenmakker, de depressieve, de pocher, de wereldverbeteraar… en zo gaat het lijstje verder. Zoek goed, en je zal ook altijd deze ruiken en zien: de kaasverslaafde.

Een definitie zou als volgt gaan: hij/zij die kaas ademt en leeft. Tijdens de lunch heeft hij/zij altijd een variant van dit product nabij. Is het nu hard, zacht, in schellekes, blokjes of smeerbaar. Een pastaschotel bedelft hij/zij vaak onder een berg gruyère. Een kaasplank is voor hem/haar geen dessert, maar een volle maaltijd. Favoriet huisdier: vaak een muis en/of kat.

Het moment kwam dan ook dat er onlangs een verjaardag viel van de kaasverslaafde, en zo werd er gereserveerd bij Edgar Kaasbar

Uit de naam zal je nooit raden waarin deze zaak zich specialiseert… (#wezijnverplichtditgrapjetemaken). Edgar kaasbar is een bar die barst van karakter, net zoals hun kazen. Eline Goossens is diegene die de plak zwaait, en de schellekes snijdt. Geen verslaafde, maar een maitresse de fromage.

Gepassioneerd door kaas opende zij in Gent een zaak met een heel gele kaart. Deze wijzigt per seizoen en geeft vooral een gevoel van food sharing. Om te starten kozen wij enkele hapjes om te delen.

Vervolgens gingen we natuurlijk naar het hoofdgerecht, een bad vol zonde… alléja een pot gesmolten kaas in feite. De zwitserse fondue!

Veel uitleg kan ik hier niet bij geven natuurlijk: het principe is simpel: voor jou heb je een smeulende massa kaas (oh ja, het watertanden begint alweer) naast jou een bordje charcuterie, aan de andere kant een broodmandje. Prik eender wat op het vorkje en VERDRINK dit in de kaas!

…zoals ik zei…geen extra toevoeging…
Buiten het feit dat ik trots kan meedelen de bodem te hebben bereikt!

Heb je een gaatje (snapje, gatenkaas) vrij? Ga naar Edgar Kaasbar.