try this and go elsewhere

Wel, afgaande op de quote hierboven, is dat wat chef Tom Pauwelyn exact heeft gedaan. Na topper Alberte staat hij achter de pannen bij zijn nieuw concept Elders.

Het is ook Elders gelegen. Beetje verder weg van het centrum, aan het Van Beverenplein kan je deze gastrobistro binnenstappen. En als je binnenstapt, zit je direct in de beleving van de chef. De muziek knalt er door de boxen, de zwetende chefs kan je aanschouwen achter de open bar/keuken, en de gastronomische geuren komen je al tegemoet.

Wat wij deden? Op een zondagmiddag, heel chill binnengestapt om op het gemakje te lunchen, zonder verplichte menu, heel toegankelijke kaart, en een keileuke Sunday-sfeer.

Nu, om te starten, en omdat het zondag was, heerlijke oesters op de BBQ. Topbereiding, en helemaal niet klassiek.

Daarna, kuch, gingen we heel klassiek voor roerei met asperges. Oké ja, wees maar vooroordelen, maar als het hét seizoen is, dan moet je ervan profiteren! Don’t judge!

Het volgende was echt wel voor ons het gerecht om te onthouden: toast radijs, met Keiemse witte, en peper. To be fair, de helft van the food tryout komt uit Keiem, dus deze topkaas was sowieso een schot in de roos. Maar goed… aangezien het to share is kwamen we bij het herkenbare dilemma: verdeel ik eerlijk in twee of niet…

En iedereen weet waarover ik het heb!…

En hieronder, als main: entrecote minute, hofmeester boter en Pommes allumettes.

Elders, wij komen zeker terug, duwen een aantal mensen opzij, en schuiven graag terug aan om op goede beats heerlijk gastronomisch te genieten. Tot snel!