try this if you want the best of both worlds

Tjah, nog een feestdag die passeerde tijdens lockdown, niets aan te doen! Geen zin meer om te klagen, zagen, neuten of zuchten. Het is wat het is!

En weet je, je kan er maar het beste van maken! En dat hebben we gedaan door ons paaskonijn te laten passeren bij niet één maar wel twee chefs. Lode De Roover van Fleur de Lin en David Martin van La Paix sloegen de handen in elkaar en laten je smullen van hun Easter Box.

En smullen hebben we gedaan.

We gingen van start met Nigata sushi rijst met gemarineerde zalm Label Rouge. Superfris, heel puur, en geflankeerd met een gin tonic van The Drinken Horse (indien je deze niet kent, zoek het op, de flesjes zijn keicool)

Nu wat zou een avondje thuis, of op restaurant, niet zijn zonder het onmisbare broodje en boter met algen.

Het voorgerecht was kreeft met Mechelse asperges en soba noedels (te zien op de hoofdafbeelding). Love it, zeker omdat het de eerste asperges van het jaar waren. Hierbij kreeg je een kreeftensaus met lavasolie, getopt door een crumble van quinoa.

De kreeft was overheerlijk, en ik moet zeggen, de portie was ruim.

De gerechten werden trouwens vergezeld met aangepaste wijnen. Bij de kreeft met asperges serveerden we als echt thuissommelier een pouilly fumé uit 2019 van Domaine Chauveau.

En wat je hiernaast ziet blinken in een overheerlijke saus is een opgevulde kwartel met ganzenlever, salie, dragonolie en lentegroenten.

Iedere zaak die voldoende saus serveert, is een zaak die ik in mn hart sluit. Ik dank u hartelijk… En ja, aangezien we thuis zaten, heb ik mijn bord afgelikt.

Hierbij kregen we een St-Emilion uit 2018 van Château Vieux Plaisance.

Hierna hebben we even gepauzeerd, knopje van de broek opengezet en ons voorbereid op het “lichte” dessert dat volgde: een chaudfroid crèmeux chocolade met aardbeien en rabarber, afgewerkt met een crumble van gezouten miso.

Je kent dat eh, zo een afsluiter om ieder laatste gaatje te vullen, iedere laatste opening in je aderen te doen dichtslibben, en ieder cholesterolpeil de hoogte in te doen schieten.

En ook deze was overheerlijk

Fleur de Lin en La Paix, geef een seintje als jullie de handen nog eens in elkaar slaan, wij staan alvast paraat!