Foodtrucks zijn dé nieuwe trend. Tegenwoordig zijn snackbars, mobiele frituren en wafelkramen geen heer en meester meer op events. Het aanbod is intussen zo groot geworden dat je kan kiezen uit verschillende keukens met hun eigen afwerking. Want laten we zeker duidelijk stellen: de foodtrucks zijn niet altijd gewoon kraampjes die diversiteit willen aanbieden. De gerechten en bordjes zijn verfijnd afgewerkt en top van smaak.

Thijs is een chef die werkt vanuit een wel heel kleine keuken maar met een immense passie. Hij brengt streetfood in een nieuw jasje met producten van in en rond zijn bakermat: Ieper.

Hij beantwoordde graag onze vragen.

1. Waarom heb je gekozen om met smaak aan de slag te gaan

Al sinds ik klein was zei ik steeds ik wordt later kok. En die woorden zijn gebleven en uitgekomen. Na jaren hard labeur, doe ik het nog altijd met heel veel liefde, mijn passie overbrengen, naar klanten, collega`s en mensen die gebeten zijn door het vak. Iedere dag leer ik iets bij. Smaak is iets waar geen eind aan komt.

2. Wat is het meest leuke aan de job

Vanuit het niets iets creëren. De deadline halen, is toch altijd een super gevoel. Alles uit de kast halen, om er toch maar te geraken, daarvoor doe ik het.

3. Wat is de grootste ergernis aan de job

Heb ik niet, anders hou je dit ook niet vol, als je 16 uren per dag bezig bent voor je zaak.Er zijn altijd dingen die je minder graag doet, maar ergernis … niet.

4. Wat is je lievelingsgerecht

De gewone kost, waar ik ben mee opgegroeid. Bouillie met fijn gesneden sjalot en peterselie in vinaigrette. Of een goeie chicon in hespe. Meer moet dit niet zijn en ik kan me daar ziek in eten. Hoe simpeler hoe liever.

5. Wat hoop je nog te bereiken

Moeilijke vraag, ik ben tevreden nu, maar jong en veeleisend. Mijn ambitie ligt hoog.Daar wil ik naartoe. Ik zie wel wat de toekomst brengt.


Hoor je hem aankomen?

Foodtruck Tijst
Reningestraat 14, 8904 Boezinge