try this for some hip fish in Berlin

Zij die gastronomische tips willen voor een trip naar Berlijn. Zoek niet verder, want deze is echt een topper.

Tijd voor een kleine kadering. 10 jaar geleden ging ik als jonge naïeve student naar Berlijn. De busrit van 11u was toen niet de beste keuze, maar de uitkomst was echt wel de moeite.

Berlijn is geen typische hoofdstad, eerder omgekeerd. Geen gigantische pracht en praal, met enorm veel commercieel toerisme. Nee, het is WEL hip, artistiek, met een creatieve underground en een vipe die je gewoonweg MOET beleven. Het was dus tijd om deze beleving te delen met de andere helft van the food try-out…

Deze keer wel wat anders. We namen het vliegtuig, stegen op, en na 1 uur en 17 minuten stonden we alweer op de grond. Na wat sightseeing keerden we hotelwaarts, opfrissing gedaan, warme schoenen aan (het was december) en we wandelden een verfrissende één kilometer tot we aan een neonverlicht restaurant kwamen.

Dit is Funky Fisch.

Zoals de naam het zegt is dit restaurant gericht op vis, maar wacht wacht. ik zou sowieso de SPEISEKARTE op de website gaan bekijken, want dit was één van de redenen waarom we dit restaurant boekten.

Je hebt er verschillende poké bowls, ceviche’s, gefrituurde tapas en een prachtige lijst van gerechten onder de noemer van ‘chef’s recommendation’. Keitof, en wat je op de foto’s al ziet zijn:

  • fish buns
  • pulpo à la vera

Verder namen we ook nog een tempura mix en zoals je ook hiernaast ziet, een aantal topflesjes! en ik moet zeggen, ook de Weinkarte brengt veel toffe smaken met zich mee.

Maar… midden op de kaart staat er mooi omkaderd ‘seafood-bar’.

Wanneer je switcht van hapjes/voorgerechten naar hoofdgerechten, dan kies je dit gewoonweg! Je loopt naar de toonbank waar tussen het ijs een heerlijk aanbod verse vis ligt. Je kiest welke vis, je kiest hoeveel van welke vis je wilt, je kiest er niet enkel één, niet enkel twee, maar zoveel je zelf wilt eten. Achter de toonbank hangen de prijzen per kilo of 100 gram, dus je maakt het zo wild en lekker als je zelf wil! En het aanbod gaat veel verder dan de klassieke vissoorten. Maar ik raad het heel sterk aan om even de benen te strekken en tot aan de bar te wandelen.

Eervolle vermelding is het plaatje hieronder… Want in combinatie met jouw hoofdgerecht heb je ook nog de keuze uit enkele sides. En wij smolten voor de ‘mashed potatoes with fresh truffel’.

Een smaak die ons altijd zal bijblijven…

psst…we love you…shhh

Dé perfecte eerste avond Berlijn, in een kader waar we gerust langer zouden willen blijven.

Funky Fish, big love!