try this, there’s no better match (it’s alcohol and chocolate)

Zoals de kolonel zegt in iedere aflevering van The A-Team: i love it when a plan comes together. Wel… food pairing is voor iedere foodie elke keer opnieuw een avontuur. Nu soms moeten wij geen doordacht plan samenstellen, vol van booby traps, geweren, een zot in een vliegtuig en brede mannen met kettingen.

…hoewel dat laatste…we zijn niet kieskeurig…

Maar terug naar de kern van de zaak, of bij deze: de vulling van de praline.

Ons baken bij het ontdekken van bubbels en wijn, girlfriend Alice Bown, gaf ons de kans op ontdekking te gaan in hartje Gent. Chocolade kan je in onze favoriete stad het best halen bij de zoete meester Joost Arijs. Deze keer in samenwerking met Graham’s Port wordt er nieuw leven geblazen in het klassieke high tea-moment… en zij slaagden!

Graham’s Port gooit het oubollige imago van de port als digestief van zich af en wil iedereen zo laten genieten van porto op nieuwe momenten in de dag. Zoals bij een taartje of praline in de namiddag. Afternoon Port partner Joost Arijs, sprong mee op de kar en koppelde enkele van zijn kunstwerkjes aan de Six Grapes en Tawny van Graham’s Port.

Niet dat we alcohol boven alles stellen maar…eh… een heerlijk gebakje, chocolaatje in combinatie met deze port maakt je middag echt wel af.

Overheerlijk, verfijnd, perfect.

Maar dus een lekker paar! Ik denk dat we hier niet tegenop kunnen. We nemen de proef op de som en vergelijken waar Graham’s Port en Joost Arijs beter zijn dan enkele beroemde duo’s:

  • Filip & Mathilde: even royaal…maar te stijf!
  • Timon en Pumbaa: entertainend oké ja, maar die geur…
  • Brad Pitt & Angeline Jolie: even mooi om naar te kijken, maar teveel drama.
  • Belle & het Beest: oké…zij hadden wel een kasteel… het eten babbelde echter wel terug, dus dat is minder smakelijk.
  • Kermit & Miss Piggy: hmm…de ene domineert de andere. Bij ons duo gaat de strijd gelijk op.
  • Rachel & Ross: I hope they are never ON A BREAK!

Maar goed. Dit kleine intermezzo toont dat perfecte duo’s moeilijk te vinden zijn. Maar een namiddagje te Joost Arijs met Graham’s Port laat de liefde wel voelen en proeven.

Maar genoeg film- en duo-referenties. Ik heb verder niets te zeggen… just go and do it!

And

Graham’s Port, Joost ArijsP.S. I love you