try this when you go shopping

Gust is onze vaste maat bij de kerstinkopen. De laatste 3 jaar maken we de vrijdag voor Kerstmis vrij om de cadeau’s te kopen. En voor de vragen toestromen, ik overloop snel:

  • Oma en Opa: wijn (laat ze nog maar genieten)
  • Zus: organiser (niet dat er nood aan orde is maar…)
  • Broer: bon van een meubelwinkel (ze verhuizen, tijd voor een frisse wind)
  • Mama & Papa: bon voor een minitrip (eens goed uitwaaien)
  • Moetje and Daddy: la mama een aquarellenset (de artiste), de papa een bowling (tafelmodel, we gaan er niet over)
  • Jinx, onze frenchie: een bal (nummerikweetniethoeveel)

Maar voor we de Veldstraat ingingen, maakten we een omweg naar onze kameraad. Let op! Reserveer alvast enige tijd op voorhand. Vooraan heb je intieme lage tafeltjes met zetelstoelen. Wij opteren echter liever voor een tafel achteraan, en ik ben eerlijk, dit is zodat we meer eten op tafel kunnen zetten.

Bij reservatie gaven ze mee dat in de maand december het ontbijt in buffetvorm wordt gegeven. Aangezien het niet onze eerste keer was, konden we vergelijken, kijken wat ontbrak, of ze hetzelfde aanboden als anders… En boy…ze stelden niet teleur.

Om te starten was er bij toekomen reeds een gedekte tafel met een echte energy bowl (zie links). Yoghurt, bosvruchten, granola en noten.

Complementair heb je uiteraard koffie en thee. Enja, indien gewenst kan er nog extra besteld worden van de kaart. Maar please, wacht hiermee. Want vervolgens stelden we ons recht en gingen we naar het buffet.

Bovenstaande is niet het volledige assortiment maar geeft wel een mooi beeld van de diversiteit die Gust biedt als ontbijt. Naast hun eigen marmelade en chocopasta smeert Gust jou nog zaken aan zoals een rode bietendip, olijventapenade en humus. Aan de andere kant kon je een quinoasalade met spinazie, bloemkool, champignons en gedroogde veenbessen opscheppen. Er lag een quiche van aardappel met kikkererwten te rapen. Verder nog een salade van kip met rucola en parelcousous, en focaccia van olijven en tomaat.

Bij aanvang vragen ze ook nog hoe je jouw eitje wilt.
En tjah, een oeuf is een oeuf.

Langs de toonbank stonden nog enkele opengetrokken lades met broodpudding en allerlei zoetigheden.

Wij eindigden met onderstaand…als ronde 1, welteverstaan. Na anderhalf uur hadden we zowat alles geproefd en konden we de winkels veroveren.

Even nog een boodschap van algemeen nut: neem enkel hetgeen je zeker opkrijgt. Niets zo jammer als een bord achter laten met lekkers die je zelfs niet hebt aangeraakt. Een zaak als Gust steekt heel veel tijd en moeite in hun producten en aanbod. Ze willen variëren, vernieuwen en doen genieten. Maak het voor hen ook leuk, en verspil niets.

Safe to say dat GUST je zoveel meer dan het basisaanbod biedt, wat je bij veel ontbijtzaken niet vindt. Ze hebben leuke, gezonde, en vooral lekkere alternatieven. Het is gezellig, trendy en een warme sfeer om in te vertoeven.

Op zoek naar je vaste vriend voor een ontbijt in Gent? Bel Gust eens.


Gust
Annonciadenstraat 4, 9000 Gent