try this and meet our friends/foodies

Treurig nieuws enkele maanden geleden. Geen Belgian Foodblog Awards dit jaar. Na enkele edities zullen ze dit jaar noodgedwongen overslaan. Inderdaad… bij menig foodies/foodbloggers/foodinfluencers in ons driekleurenland ging de oven uit en de koelkast dicht.

Maar wij zouden wij niet zijn als we niet op onze honger bleven zitten, er nog een gaatje of een goestje was…

…Enkelen onder ons bekokstoofden een plan…

En zo kwamen tot ons die heilige woorden die iedereen kent, maar bij ons een Pavloviaanse kwijl als reactie gaven: AAN TAFEL!

U bent bij deze uitgenodigd voor Het Eerst Avondmaal.

De vier Apostelen Anniek, Jozefien, Evelien en Myriam organiseerden te Bureau/Cuisine een lange tafel vol lekkers, vol inspiratie en vooral: vol toffe mensen met gedeelde passie: eten.

Wij waren van de partij en amuseerden ons rot. Bij deze wouden wij dan ook ieder van hen aanhalen in ons verhaal. Ons kennende gebeurde dit uiteraard met een kwinkslag.

Geniet van : De parabel van de hongerige Apostelen…

Te Gent, bakermat van het leven, het eten, en waar de 10 heilige geboden (zoals Gij Zult Genoeg Afkruiden en Gij Zult Geen Brood Zonder Boter Geven) ontsprongen, verzamelden de apostelen voor het Eerste Avondmaal.

Hap en Tap, de Godmother (a.k.a. Jesus in the kitchen) begroette ons en had het idee bij iedereen aan tafel de voeten te wassen. We zijn uiteraard allemaal kaasliefhebbers. Tafelklap gaf het eerste woord…Erna kregen we er nog amper een woord tussen. A Spoonful of Happiness zat de hele tijd een lepel te zoeken en The Messy Chef had in de eerste 10 minuten al iets gemorst.

Avocado van de Duivel wou een workshop geven over het kiemen van je eigen plant en Teveel Kookboeken komt binnenkort met iets totaaaaal nieuws in de boekenwinkel. Jorinde Adds Flavr zocht nog wat afkruiding en Een Lepeltje Lekkers beschuldigde A Spoonfull of Hapiness ervan haar lepel te hebben gepikt

Dominique de Sloovere had echter één doel voor ogen, namelijk het bekomen van een nieuwe blognaam. Momenteel is dit deslooveredominique. Succes!

Roeckie’s World moest nog even de wereld redden. Hij was dan ook te laat voor het eten. Koken en Hoge Hakken kwam van het shoppen, Goestjes Jozefien was na het eten toch nog niet voldaan. Grietjes Goesting was van hetzelfde idee.

The BBQ Bastard was gewoon…een prachtig stuk…vlees.

2 Belgian Foodies waren blijkbaar met twee en Tartesyaya kreeg van iedereen een taart.

Mie en Place vond de tafelschikking prachtig en Mijn Puur Leven was echt graef (haar familienaam is De Graef, snap je hem). Be Fit Be Awesome Be Laura wou eerst nog een toertje lopen, A Pinch of Odelle kneep haar er echter van tussenuit.

Healthy Food Makes You Feel Good voelde het in haar buik en Inge Goes Healthy stond er bij en keek er naar. Eliens Cuisine bleef maar in de keuken neuzen en Vickylicious vond het allemaal D-E-L-I-C-I-E-U-S.

Het hoeft niet gezegd te worden dat Good Food Good People Good Times in haar nopjes was… Isa The Picnic Guest was echter teleurgesteld dat we niet buiten zaten.

Voor één ding waren we alvast niet treurig: de wijn veranderde niet in water…

Het Eerste avondmaal zit erop, wat betekent dat Tafelklap en haar 3 mede-apostelen de Heilige Graal, een beker vol kruiden, overdragen aan de volgende. Wij zijn alvast benieuwd wie er verder schrijft aan ons Nieuwe Testament met Lekkers.

Credits goes to

p.s. the food tryout was er ook maar het werd hen te warm in de keuken

p.p.s. met dat laatste bedoel ik dat we de keuken letterlijk in brand hebben gezet…ochja…de eerste indruk is zo ook gemaakt