try this for thé best in the world

Deze heeft eigenlijk geen introductie nodig.

Met een staande ovatie geven wij u: het Hof van Cleve

Bij deze ook direct een selectie van enkele foto’s. En voor de rest verwijs ik jullie vriendelijk naar de reservatiepagina, want foto’s doen dit topadres echt geen eer aan!

Maar in november 2022 boekten wij een romantisch tafeltje voor 2 in die brasserie in Kruisem, hier net om de hoek bij ons. Hebben we een half jaar afgeteld? Wees maar zeker van wel. Was dit voor ons één van de hoogtepunten van het jaar? Dubbele YES.

Ik vat onze ervaring even samen.

De amuses gaven een voorbode van een hoge verwachting voor de komende de menu. Ze waren nu eenmaal top, ingenieus en een bom van smaken.

De broodkar (ja broodkar) zou menig Fransman laten wenen. Selectie van 8 broden die je doorheen de menu kunt degusteren (degusteren klinkt beter dan proeven).

De gerechten waren perfect gebalanceerd bij iedere laatste hap waren we teleurgesteld dat het bord leeg was maar keken we uit naar de volgende gang.

De kaaskar (uiteraard) gaf een prachtige selectie van kazen. We deelden een bordje omdat de broeksknoop begon te spannen.

De kar met versnaperingen bij de thee en koffie waren in één woord … subliem…

En daarmee ook het einde van een topavond die we nooit nooit nooit zullen vergeten.

Toen we buiten op onze lift aan het wachten waren, en wat frisse lucht konden binnenhappen waren we unaniem: Dit is wereldniveau, dit is de top van de wereld, dit doen we opnieuw.

Hof van Cleve, we eindigen met nog een verdiende staande ovatie