try this for some fine dining, luxury, and holy moments

Verlof is voor ons: weer enkele adresjes van onze rest-bucket list strepen. En voor deze klassieker maakten we graag plaats. Hostellerie Saint Nicholas, aangenaam!

25 jaar, 2 sterren, een prachtige setting en een keuken die werkelijk uitbulkt van ervaring. Sandra en Franky begonnen een kwarteeuw geleden aan hun droom. Vandaag zitten we met een troonsovergave aan zoon Michael, wat betekent dat dit topadresje verder topkwaliteit en topervaringen kunnen verder zetten.

En wat leuk is: tradities die verder gezet worden. En dat merk je! Zo hadden wij na het warme welkom enkele hapjes die ons werden voorgeschoteld waaronder “een stuutje met gekapt”. Een familiegebruik van vader op zoon is dat zij éénmaal in de week naar de versmarkt in Brussel gaan. Ze vertrekken om 22.00u om zo hun keuze in producten eigenhandig te kunnen kiezen. Om 01.00u pauzeren ze even, overlopen ze beide wat ze reeds hebben van hun lijstje.

En wat hoort daar altijd bij: een stuutje met gekapt en pickles. Eenvoud, maar een enorme voldoening die voortkomt uit dit kleine gerechtje, en dat zoveel met zich meebrengt.

Hun eigen versie zie je op de foto hiernaast, linksboven.

Heel puur, overheerlijk, en met zo een tof verhaal: gewoon genieten.

Wat hiernaar volgde was voor ons een bewijs dat die twee sterren terecht blinken bij Hostellerie Saint Nicholas.

Klassieke toets, maar vernieuwende gerechten. En een smaak die volledig in balans is.

Dit was echt top gewoon!

Maar zij hebben nog een extra troef in handen. Hostellerie Saint Nicholas heeft zijn eigen hotel ter beschikking.

6 luxueuze kamers, verderop van het restaurant, voor zij die de afstand kort willen houden. Maar het is een enorme pluspunt als je culinair wilt genieten van dit topadresje, wilt rondgaan in een streek die barst van verhalen en geschiedenis. Je zit midden in het land die de geschiedenis bepaalt heeft met steden als Ieper en Veurne vlakbij.

Ik denk dat we met deze topper echt wel alles in huis hebben.

En o ja juist…de wijntjes…waren…heerlijk!

Zie hieronder nog even als afsluiter één van die flesjes met onderaan de zoete zonde met welke wij hebben afgesloten

Hostellerie Saint Nicholas, wij komen ZEKER terug!