try this for some safe, royal weekend getaway

Don’t judge! We hebben geen regels overtreden! Laat ik je zelf meer zeggen, op coronaproof, veilige, mooie en lekkere manier hebben wij een topuitje in eigen land gedaan. Koninklijk ontvangen, als keizers gedineerd en als adel ontbeten. Het was ZALIG!

Tjah de lockdown…willen we het er nog over hebben? Wij hebben het aanvaard en kijken uit naar het einde… Maar onderweg maken we er het beste van! Wandelen doen we al, eens take away bestellen ook, de fictieve etentjes thuis met ons tweetjes waar we ons op ons paasbest opkleden als prinsenpaar om dan aan onze eigen tafel aan te schuiven… Dat hebben we nu echt al meerdere keren gedaan! En na verschillende discussies over wie prins en wie prinses mag zijn, hebben we, om ons eigen huishouden te redden, de grenzen van ons koninkrijk verlegd.

Als adel van Gent gingen wij op bezoek bij onze buren in het Westen en zakten af naar Relais & Chateaux Hotel Heritage. Een parel in het centrum van Brugge.

Nu, ik hoor sommigen al nee knikken en een oordeel vellen. Alsook de vraag: waarom op hotel gaan als er niets te doen is? Simpel! Tot rust komen, wandelen zonder veel volk rondom ons, luieren op een luxueuze kamer. Dat is letterlijk wat we hebben gedaan vanaf het moment dat we incheckten tot ongeveer een uur of 7 ’s avonds…

Want deze plek heeft nog een extraatje te bieden…

Voorbij de lobby vonden wij twee eetkamers, volledig gedekt à la Belle en het Beest, aan tafel zaten een boel superschattige teddyberen! In betere tijden zouden wij hier zitten om te genieten van een culinaire avond. Maar we hebben altijd iets om naar uit te kijken. En Le Mystique, hoewel wij deze avond van jou proefden, willen wij ook een etentje met de teddyberen hebben!

We zijn deze zachte jongens niet beter leren kennen aangezien wij, in deze tijden, mochten genieten van een privé etentje in ons eigen intieme setting: onze kamer. En het was een prachtige kamer!

Er waren natuurlijk enkele regeltjes waaraan wij ons moesten houden. Logisch ook, want dit kan enkel als er over alles en voor ieders gezondheid voldoende is nagedacht.

Maar het verloop was het volgende: om 19.00 zou ons diner à deux beginnen met ons apéritief en de amuses. Voor aanvang mochten wij naar de receptie bellen en onze keuze van apéritief meedelen. Dit werd naar onze kamer gebracht op een grote plateau. Wij namen deze over, mochten zelf onze borden inzetten (wat stiekem wel tof was) en wanneer wij klaar waren konden wij alles terug zetten op de plateau en deze buiten onze kamer, in de gang op een tafeltje zetten. Een half uur na het serveren kwam de volgende gang eraan. Keiveilig, keivlot, keilekker, en voor ons: keiromantisch!

Pluspunt: we konden zelf onze muzieklijst in de kamer kiezen, dusja private dining in eigen sfeer en in een supermooi kader! We loved it!

Ik zeg het: het was zaaaaalig na zo’n lange tijd om nog eens bediend te worden, aan te schuiven aan een tafel die niet de onze was, te proeven van andermans smaken en gewoon eventjes heerlijk weg te zijn. We hebben er zooooo hard van genoten!

Tijdens het dinner mochten we een checklist invullen voor ons ontbijt. Nu die lijst was gigantisch en we hebben zeker niet alles gekozen… het resultaat was onderstaande:

Jaja, ook wij hard doorwinterde foodies, kunnen ook toegeven als het zeker meer dan genoeg is.

Hotel Heritage & Le Mystique, bedankt om ons even te laten ontsnappen uit onze eigen 4 muren en bij jullie mochten genieten. Tot weerziens!