try this when you are in Nantes for the real Bretagne feeling

Wees gewaarschuwd, de komende periode nemen wij jullie mee op sleeptouw…

Met nog een pak verlof op de tellers, geen idee hoe het najaar zal verlopen, besloten we er het beste van te maken en deze zomer er nog gewoon even op uit te trekken. Wat begon met enkele dagen naar de Champagnestreek (geen idee waarom dat ons zo aanspreekt) werd uiteindelijk een ietwat last minute road trip door la belle France.

Waarom? Omdat we even weg van alles wouden zijn. Hoelang? 9 dagen, acht overnachtingen, 5 hotel, enne… 8 restaurants. Was alles op voorhand geboekt? Oh ja, we wouden geen tijd verliezen en gewoon ’s avonds onze reservatie kunnen volgen en aanschuiven aan tafel. Hoe hebben jullie gekozen? Wel euhm, het is Frankrijk, land van Michelin en Gault&Millau, leukere gidsen zijn er niet! Hoe was het? Gewoonweg super! Wat was de eerste stop?

Nantes.

Waarom Nantes? Wel, het is zo’n 7u in de auto, niet te lang en je bent dan al een mooi stuk opgeschoven landinwaarts. Het ligt in Bretagne, waar we veel familie hebben, dus zo een beetje tweede thuis.

En de stad is gewoonweg prachtig, perfect voor 1 dag, enorme gebouwen, toffe terrasjes, het heeft zowat alles.

En na een avondwandeling van 10 minuutjes, gingen we dineren op het toffe terras van Ici.

Door chef Xavier beschreven als ene cuisine bistronomique, schuif je hier aan op een hedendaags, industrieel tafeltje, midden in de historische stad.

Eerlijke gerechten, puur van smaak, met een heerlijk flesje wijn erbij. Een terras met een super zomers tafereel, we hebben de hele avond gewoon buiten genoten van de stad, de atmosfeer, de wijn…en elkaar.

De eerste tussenstop was alvast een succes, topstad, topadresje. When in Nantes, go to Ici.

Op zoek naar een zalig bed om te vertoeven als je in Nantes bent?
Waar voel je je meer thuis dan in Maisons du Monde Hotel & Suites Nantes