try this and be a bad bad boy

Zondaars… wees welkom… waag het erop… wees roekeloos… wees stout.

Nu, iedereen kent Karel natuurlijk. Hertog, kruistochten, veroveraar, charmeur, trouwde drie keer. Als je denkt dat we bij hem gaan eten zijn, dan heb je het mis.

Nee, wij hebben onze Stouterik, onze eigen Gentse Karel de Stoute. Een droom van Thomas en Lien die in hartje Patershol (’t is even zoeken), iedereen die het waagt, veroveren met een gewaagde menu. Waar Karel de historische veroveraar niet kon stilzitten en altijd meer wou, gaat dit duo hun grenzen verleggen met een prachtige menukaart die altijd verandert en de grenzen van hun eigen koninkrijk altijd weer verder legt.

Wel, wij hadden wel zin in een kruistocht (eh eh)… euhm we zijn niet in volledige ridderuitrusting binnengevallen, maar we waren wel op ons paasbest om deze hertog te ontmoeten.

Voor de hapjes verwijs ik even naar de hoofdfoto en dit pareltje hierboven. Elegant, lekker, top!

  • eervolle vermelding voor de zelfgemaakte Gentse uuflakke

Eerste voorgerecht: King fish (vlierbloesem, tomaat, koolrabi, miso). Voor ons ideaal om mee te beginnen: licht, fris, en een saus die je omver blaast.

Tweede voorgerecht: Bouchot mossel (bloemkool, pinda, Thai curry, komkommer). Deftige smaakbom, en visueel echt gewoon een plaatje.

  • nog een eervolle vermelding voor de vettige Riesling die de wijndame van het huis serveerde, omg zo goed (ik maakte de eervolle vermelding hierboven nog heel bewust…daarna werd het ietsje waziger in ons hoofd…)

Op naar het volgende: Wilde tarbot (viseitjes, augurk, dille); prachtige presentatie en echt gewoon een topproduct dat onder handen van de chef volledig tot zijn recht kwam.

En als hoofd: Kalf uit Correze (Roscof ui, jonge broccoli, champignon). Summum van de avond, lekker stuk vlees, goeie saus!

(nogmaals een vermelding voor de topwijnen…of voor zover ik het me kan herinneren)

Afsluiten deed de chef met witte chocolade, maar ik… ik ging voor één van de beste gebalanceerde kaasbordjes tot nu toe. Foto’s heb ik, maar toon ik niet! Ga zelf maar langs om deze smaken te ontdekken!

Zweepjes zijn niet nodig, Karel de Stoute is ondeugend genoeg in zijn menu.