This is personal

We hebben allemaal familieleden die één of andere hobby hebben en dit graag delen met de rest van de familie. Zelfgemaakte tafeldecoratie, sjaals die een steek missen, eigen postkaarten en oh ja… de gevreesde kunstwerken die gemaakt zijn door de kinderen tijdens de knutselles. Er zijn echte hits…maar ook echte missers.
Het volgende, en dat kan ik met gerust hart zeggen, is een echte hit!

Klay Belgium is niet enkel een merk, maar een filosofie.

Aan haar draaitafel en in de warmte van haar oven ontwerpt en vervaardigt Naïque Barbier haar eigen keramieklijn. De klei, aards, ruw en kneedbaar is voor deze kunstenares een levende materie. Je kan het naar de hand zetten, het biedt oneindig veel mogelijkheden en vormt de link naar alles wat groeit en leeft. 

“Kleuren, vormen, combinaties, m’n hoofd barst van de ideeën!” De vragen die komen, smaken die verschillen, het is eindeloos. En het blijft toch nieuw. Van cliënten die voor hun zaak gepersonaliseerde sauspotjes willen tot familieleden die echte Belgische makelij cadeau willen doen. En op dat brede spectrum ben ik wel trots! Want op welke manier dan ook, het bereikt mensen op die ene plaats waar ik hen wil raken: dat vertrouwde, dat warme, dat comfortabele. Gewoon thuiskomen.

Voor mij gebeurt thuiskomen bij Amaat. Mijn zoon, mijn kleine viking, genoemd naar mijn grootvader en geliefd door iedereen rond hem. Zijn Noorse roots vallen samen met mijn artistieke invloeden. Ik ga in mijn werk voor personality. Een werk dat niet perfect is, die ene lijn die afwijkt van de andere, want zo gaat het nu eenmaal overal. Perfectie is niet nodig, perfectie heb ik in mijn blonde jongen.

Het zit hem in het gevoel. Pas wanneer je het werk van Klay Belgium in de hand hebt, voel je hoe er aan de keramiek gewerkt is. Je begrijpt welk idee op de draaitafel ontstond en welke liefde in de klei sloop. 

Draai gerust naar volgende tafel.

Klay