try this this for some culinary eastern Love Eat Share Smile moments

Dat dit een insta-spam van eten, gaan eten, en gastronomische verwennerij betekent. Onze excuses alvast…maar spijt hebben we alvast niet.

Het leven van een foodblogger is zwaar… We hebben nu eenmaal die taak en verantwoordelijkheid om te proeven, te proberen en de bevolking te informeren.

Eigenlijk zijn wij een ‘boodschap van algemeen nut’… of zo verkopen we het toch als mensen vragen waarom we dit doen. Maar om het duidelijk te stellen: we doen dit voor jullie… We ploegen, werken en zweten voor jullie… als het gevolg hiervan, zweet onze weegschaal soms ook wel eens mee… Maar opgeven DOEN WIJ NIET.

Onze Bucket List (lees: lijst met restaurants/adresjes die we moeten doen) is dé lijst, onze kruistocht, onze Reis Rond de Wereld en ons baken wanneer er dagen verlof aan komen… Lange avonden, veel wijnflessen die erdoor gaan, discussies, overleg, Think thanks en pleidooien, maar meestal komen mijn collega en ikzelf er tevreden uit en maken we een selectie voor de komende vakantiedagen.

Mijn persoonlijk pleidooi had alvast gewonnen, want ik haalde mijn overwinning binnen met een keuken, op ’t Zand in Brugge. Een keuken die Oosters getint is, maar op wereldniveau creaties maakt. Wij verwelkomen u met veel vreugde bij L.E.S.S. Eatery.

Vermoedelijk ook duidelijk aan de foto’s, maar L.E.S.S. is Oosters getint, maar afgestapt van het klassieke.

Ze brengen hun gerechten op een creatieve, nieuwe, en gewaagde wijze.

Helemaal bovenaan alvast twee bites to share: spicy edamame (alomgekende bonen) en sesam prawn toast. En laat ik je alvast eerlijk zeggen: de sesam prawn toast ‘ballen’ waren overheerlijk!

Voorgerecht hiernaast: Crudo, Mediterranean octopus salad, spicy red salsa, crispy pork skin. Een leuke octopussalade, prachtig gepresenteerd en puur qua smaak. Topproduct, topgerecht.

Extra hadden wij nog het huisgemaakte focacciabrood genomen. Voor ons is het ook vakantie eh! (zie hierboven rechts)

En dan…als main… Miso chicken met Fried Rice (hieronder). Zachter konden kip niet zijn, perfecte mix van smaak tussen klassiek en nieuw.

Dorstigen laven lukt L.E.S.S. goed. een topflesje zie je hierboven links.

L.E.S.S. uit zich qua niveau is de overheerlijke gerechten, een topbediening die heel professioneel maar ook warm is. En wat ons opviel: een aangenaam tempo qua menu…

Ze.Doen.Het.Goed.

Afsluiten deden we met de chef’s favourite, en ook de favoriet van mijn eigen huischef: fried bun with caramel and tonka ice cream. Ik denk dat hij in de zevende hemel was.

L.E.S.S. Eatery, wij danken u voor onze Oosterse dromen waar te maken. Zodra de zon terug reist, en de verlofdagen terug zijn gaan wij naar het Westen van het land om terug aan te schuiven.