Try this in the city of a thousand lights

Le Grand Colbert is een old time favorite. De eerste keer was, denk ik, 10 jaar geleden, na het zien van Something’s Gotta Give. Jack Nicholson en Diane Keaton spelen geliefden in een heel ingewikkelde liefdessituatie (het is Hollywood, dus zal eerder aanleunen naar de realiteit). De sleutelscène speelt zich af in dit restaurant; we moesten gaan natuurlijk.

In culinaire termen zou men het restaurant beschrijven als een veredelde Franse brasserie. De gouden muren, lantaarnlusters, het geklingel van bestek en 20 man personeel (allemaal in kostuum) maken dit echt op en top Parijs. Het is zo een sfeer die je, nu ja, enkel in films ziet. En geef toe, wie wil er nu niet met een glas wijn in de hand als filmster op restaurant zitten.

Wat kozen wij als apéritief: champagne Moët & Chandon (ieder had een glaasje en ik zeg het: langzaaaaam drinken). De voorgerechten, klassiek maar lekker, waren: rillette van zalm, en oesters. Vervolgens gingen we voor roggevleugel en kalfsniertjes (geen vooroordelen bij dit laatste, het was L-E-K-K-E-R).

Afsluiten gebeurde met een traditionele dessertkar met een assortiment aan incontournables (chocoladetaartjes, crème brûlées, moelleux etc.)

Qua keuken even realistisch zijn: het is een traditioneel, franse menukaart. Lekker maar weet goed: boter en room zijn in deze keuken meer dan genoeg aanwezig. De sfeer, de setting, de muziek in combinatie met topgezelschap (it’s family) maken dat le Grand Colbert je altijd zal bijblijven.


Waan je zoals ons, een filmster, neem de metro tot aan de Bourse en geniet.

Le Grand Colbert
Rue Vivienne 2, 57002 Paris