try this and enjoy the open kitchen with the best staff

Quote: a festive ode to new Italian cuisine.

En ik ga er geen doekjes omwinden: klassiekers in een nieuw jasje met smaken die FORMIDABEL zijn!

Le Pristine is van de hand van onze Bovenbuur/meester in vele keukens: Sergio Herman.

Naast het formele restaurant heb je de bar, waar wij binnenstrompelden, zonder reservatie, hopend op een hoekje. De vriendelijke ober gaf ons een plaats aan het raam, cosy, industrieel en vlak aan de open keuken… in het kort: best Seat of the house, toch voor ons foodbloggers.

Het principe van het café is simpel: lekker drankje, een toffe kaart, en alles is to share.

Wij gingen voor twee White Ladies…ja ja… we hebben dames aan de lippen gezet…

En op aanraden van de chef, die zo eerlijk was om te zeggen dat een totaal van vier gerechten zeker voldoening zou geven, doken we de kaart in. Blij met zijn advies, aangezien wij altijd vrees hebben te weinig te bestellen.

We gingen van start met een pizzetta van pulpo, courgette en tomaat. Klinkt klassiek, maar de kruiding en balans zaten volledig anders …kijk die eerste gang ging al heel snel naar binnen…

Volgende is sowieso al een favoriet: steak tartaar…Deze gaat altijd goed binnen! En is soms ook gewoon leuk omdat de bereiding overal anders is.

Hiernaast kan je genieten van een lekker stukje vlees. Maar de topper van de avond zie je hieronder…

Pasta van de dag… met een heerlijke vulling, een lekkere romige saus… Helaas is het bord uitlikken vandaag de dag nog steeds not done… maar er bleven toch maar slecht enkele druppels over…

Maar de avond die onzeker begon, dolend door Antwerpen, bleek uiteindelijk een leuke date-night te worden in een toffe setting, met zwoegende chefs achter ons en heerlijke gerechten voor ons.

Le Pristine, à bientôt