try this when you want a stylish dinner

En als we zeggen stylish, bedoelen we ook echt stylish.

Lof is gelegen in het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof Gent. Bij de Gentenaren beter gekent als Het Reylof, heeft de afgelopen jaren echt verschillende metamorfoses ondergaan.

Ooit was het gigantische herenhuis de thuis van Baron Olivier Reylofs. De Louis XIV-stijl die er was sinds 1724 is tot in de kleinste details gerenoveerd en is in zijn categorie als boetiek-hotel echt meer dan waard.

Stijlen en smaken verschillen, maar de karaktervolle kenmerken van toen, in combinatie met hedendaagse design en minimalisme zijn voor ons echt perfect.

Noodzaak voor ieder hotel die zijn gasten de ultieme ervaring willen geven? Een diner dat de adel waardig is. Hun blauw bloed voor de keuken haalden ze over de landsgrenzen bij Ron Blaauw. Blaauw werd echter omver geworpen door een gladde maar o zo smeuïge edelman.

De adellijke afgezant in de Gentse beau monde is chef Hannes Vandebotermet. Een jonkheer uit Koksijde met een liefde voor de jacht uit de Noordzee. Na een romance in Ter Duinen werd hij uitgehuwelijkt en verkaste hij naar Gent om als ware edelman het stadspaleis dat het Reylof is te betrekken. Naast het sporten (kuch* 4u per dag tegenwoordig) houdt hij er een filosofie op na om met het Lof lokale producten samen te smijten met zijn gezouten roots.

Wij konden aanschuiven aan zijn Downton Abbey-tafel genoten als dames, ahum* kuch* heren van weleer en kijken uit naar een volgende présence aan het hof (of bedoel ik ‘Lof’ – flauwwoordgrapje – ).

Met de lockdown is de sociale kalender met bals, formele voorstellingen, tea party’s en brunches om te roddelen een pak minder geworden. Toch verlangen wij naar wat Blaauw bloed, liefst gesmeerd in geraffineerde Vandebotermet.

Heren, wij blozen… en kijken uit naar de volgende lunch of diner vol Lof.

Ik mag het niet zeggen…omdat het dames van onze stand niet zo behoort. Maar onderstaande hebben wij tot de laatste druppel afgelikt.