“try this for some true Gran Canarian gastronomy”

Schamen doen we niet hoor. Ja, wij zijn reeds op reis gegaan naar de zon. Ja, dat was met het vliegtuig. Ja, dat was in juni. Ja, we hebben ons laten testen. En weet je? JA, HET WAS ZELFS NAAR EEN GROENE ZONE!

Oké, nu we dat even uit ons systeem hebben, gaan we verder…

Aaah de zon, het rusten, het verslinden van boeken, en oké ja, we hebben heel wat gedronken… Maar eh, zelfs de doktoren zeggen dat je genoeg vocht moet innemen eh. En wie zijn wij om een dokter in twijfel te trekken.

Maar goed, midden juni trokken wij erop uit naar Gran Canaria. Aftellen hebben we zeker gedaan, en het genieten was o zo groot. Het was nu wel geen typische reis, nee niet door corona, maar wel omdat we met 2 van de 4 jarig waren tijdens deze zonnige dagen. Ikzelf was jarig de dag dat we vertrokken, voor mij was dat al cadeau genoeg dat we veilig en wel met vakantie mochten gaan. De andere jarige was de schoonvader! Dat op de voorlaatste volle dag.

Eigenlijk hadden we geen specifieke plannen, we gingen gewoon genieten, het was toch all In, en lekker vieren op hotel. Maar eh…zij die ons kennen weten dat we nog al raar uit de hoek kunnen komen. ik weet niet meer wie van ons twee het woord sterrenzaak liet vallen, maar waar het op neer kwam was dat wij plots beiden benieuwd waren naar wat culinair Gran Canaria te bieden heeft. Voor dat we het wisten waren we reeds aan het beraadslagen met de ouders enne 3 telefoontjes in het half Engels, half Spaans later hadden we geboekt om de volgende avond te gaan eten naar een leuk adresje, halfuurtje met de auto.

Wij zijn geen wereldreizigers, maar wat ons beide interesseert is uiteraard hoe ieder restaurant is qua stijl, smaak en quotatie. En iets dat ons altijd benieuwd is wat het verschil is tussen een Michelinster in België enne eentje in Nederlands, of eh Frankrijk, of euh Spanje (of toch het Spaanse vasteland). De vergelijking hebben wij al mogen maken. En volgend in het lijstje was een ster op Gran Canaria.

Chico’s e chica’s, maak kennis met Los Guayres.

Eervolle vermelding voor deze roze balletjes, echt een kunst als je deze rechtstreeks in je mond krijgt (ze zijn delicaat om vast te nemen).

Algemeen kan ik zeggen dat dit een overheerlijk adresje was. Complexe smaken, prachtige wijnen, en wat enorm opviel: veel producten en grondstoffen van eigen, Canarische, bodem. Wat in meer dan de helft van de gerechten terugkwam.

Wat nu volgt, en dat is het enige dat ik nog toon, zijn de voorgerechten…ja dit zijn enkel de voorgerechten…

Neem het even in je op… sla het adresje op… en als je ooit op Gran Canaria bent?

Ola Los Gauyres.