try this and remember your childhood

Met alle goede wil van de wereld, medailles, sterren en vermeldingen in de Gault & Millau. Iedere chef, iedere foodie, iedere…persoon… is het eens: sommige gerechten smaken nu eenmaal het best wanneer mama, meme, oma deze maken. “Zoals vroeger wanneer ge u lievelings kwam eten, weet ge nog, kzal da nog ne keer doen eh” (dit dan uiteraard 3x herhaald, want ze vallen op die leeftijd nu eenmaal in herhaling).

De naam zal mening Vlaams televisiekijker niet onbekend klinken. Na hun deelname aan Mijn Pop-up restaurant openden Jan en Nele hun zaak in Gent. Concept en inspiratie haalden zij bij hun grootmoeder. De vintage sfeer van dienen tijd, trokken ze door in hun pand.

Resultaat: kom thuis bij Meme Gusta.

En ze hebben dit echt super gedaan. De tafel is gedekt met oude glazen, het bestek in een kan op tafel. EN, je krijgt gewoon al een potteke garnaaltjes om te pellen terwijl je wacht (zie hoofdfoto).

En dan heb je een superleuke kaart met ja… al die herkenbare, lekkere dingen. De voorgerechten zoals een toast champignons, karnemelkstampers, kaaskroketten en mergpijp (zie foto rechts). Wij namen deze laatste twee.

En ja: theeft jij goe gesmaakt!

Erna gingen we voor oer, maar echt oerklassiekers!

  • Stoverij van varkenswangetjes met Corsendonck Pater: lekker zoet met frietjes en appelkes.
  • Koninginnehapje: het zijn de ballekes die het zo royaal maken.

Wil je je tong terugsturen naar de tijd van toen. Deze keer zonder dezelfde verhalen 4x na elkaar te horen, maar wel met de bevestigende “ist lekker?”.

Bel ne keer naar Meme Gusta.