try everything in chocolate

Dramamoment: Het leven is niet voor iedereen ondergedompeld in chocolade… Het kan verkeren… Je leven kan plots minder betekenis hebben wanneer er een hard verdict valt. Zo heb ik een vader…die al meer dan 20 jaar geen chocolade mag eten…

MAARRRR! Iedere wolk heeft een zilveren randje…Zo heeft mijn mama de laatste 20jaar… ieder relatiegeschenk, Kerst- en Paasattentie van het werk… Moeder/vader/huwelijkscadeau dat iets met chocolade te maken had met weinig tegenzin aanvaard. Het is een moeilijk bestaan… Altijd die donkere lippen, al die lekkere smaken… Maar mijn mama is een vechter… zo trots op haar! Geen kruimel werd vergeten, geen druppel chocolade werd niet opgelikt.

In mijn mama haar serieus dik kook/eetboek staat er maar één naam wat pralines betreft. Neuhaus.

Jean Neuhaus opende in 1857 zijn eerste boetiek in Brussel. Na een ambitie om arts te worden, echter niet gerekend op al dat bloed, werd hij apotheker en bedacht het beste plan ooit om zijn medicijnen beter te doen verkopen.

Ze onderdompelen in chocolade. Kijk, zo’n mensen verdienen een medaille!

Na verloop van tijd en het stijgende succes werd de focus niet meer gelegd op medicijnen. Hoewel we allemaal kunnen beamen dat chocolade ons door veel pijn heeft geholpen en echt kan opluchten. Het is een cruciaal product voor het welzijn van de mens.

P.s. stuur mij a.u.b. een bericht als je samen een petitie wilt starten om chocolade gratis te maken…of om enkel het ‘remgeld’ te moeten betalen in de winkel. Ik zie hierin een lekker plan!

Maar chocolate is life! En wel hierom:

  • In chocola zit fenylethylamine, wat Endorfine aanmaakt in de hersenen. Endorfine zorgt voor blijdschap, geluk en verliefdheid… Chocolade is dus letterlijk liefde!
  • Chocolade is goed voor je tanden! Cacao bevat antibacteriële bestanddelen die ervoor zorgen dat je minder snel gaatjes krijgt… En dit gezegd zijnde zal ik wel een heleboel ouders over me heen krijgen.
  • Chocolade doet er alles beter uitzien. Het is het redmiddel van iedere bakker die met een mislukte taart zit.
  • Chocolade kan je op alles doen…nu niet alles. We namen dit eens mee naar de slaapkamer. Resultaat: wij vuil, lakens vuil, bed vuil, vloer vuil…en op welke manier, i don’t know, maar het plafond was ook vuil…

Neuhaus was zo lief om voor Valentijn de Love Letter Box uit te brengen. Deze maand hebben we het allemaal wel eens moeilijk om onze gevoelens op papier te zetten. Neuhaus biedt de oplossing. Stijlvol, elegant en overheerlijk. Je zal ermee scoren!

Schrijf je in (hum hum snapje) voor onze wedstrijd en wie weet scoor jij wel op Valentijn.

Sending you Lots of love, Neuhaus.