try this for thé best food with thé best view

Klaar voor een dramatisch insteek voor een lekker gastronomisch verhaal?

We gaan een stuk de Franse landsgrenzen over naar het topje van Bretagne. Ik geef toe dat de tijd er op bepaalde plaatsen is blijven stilstaan, maar het is er gewoonweg prachtig.

Ik geef gerust toe dat ik bevooroordeeld ben. Ik ga er al sinds mijn 2 jaar heen, iedere zomer, voor enkele weken.

Waar zakten we vaak naar af? Carantec, zowat het Knokke van Bretagne, waar prachtige huizen, zeilboten en stranden iedere baai vullen. Maar één icoon kwam hier altijd boven te staan. Het royale Hotel de Carantec, gelegen op een dramatische klif, uitkijkend op de baai met strand en zeilhaven, pronkte het uit over de Bretoense kust.

Honderden keren langs de ingang gewandeld, echter nooit, bij mijn weten, binnen geweest.

Maar goed, dan komt de tijd dat je protesteert tegen de ouders en er rotsvast van overtuigd bent na 17 jaar verplichte zomers hier door te brengen, er niet meer naartoe te gaan.

Tot je de liefde leert kennen en je jouw jeugd wilt delen en samen beleven.

Ondertussen hebben de ouders ons reeds 2 maal mee op sleeptouw genomen naar Bretagne. En voor deze tweede keer hadden we één restaurant op de lijst staan: Restaurant Nicolas Carro!

Gelegen, jaja, in het beroemde Hôtel de Carantec.

Nu, het volgende wat ik ga vertellen is cruciaal. reserveer voor de lunch of geen al te laat diner. Waarom? Dat zie je hieronder staan. Het restaurant heeft één van de mooiste uitzichten ooit! Vandaar dat de klaarheid van de dag beter benut kan worden dan een donkere avond.

Franser, Bretoenser dan dat, wordt het nu eenmaal niet.

Met een prachtig interieur, geïnspireerd op de zee, trokken wij een lekkere fles champagne open van het huis Leclerc Brillant. Wat leuk is aan Leclerc Briant is de link met Bretagne. Ze hebben namelijk de Cuvé Abyss, een champagne die op de zeebodem te Bretagne wordt gelegd ter rijping. De deining van de zee en klimaat beïnvloeden het proces van de champagne. Uitkomst: echt een topchampagne!

Van hetzelfde wijnhuis de extra brut opentrekken en klinken op diezelfde zee waar we op uitkijken was gewoonweg super!

De lunch was heerlijk licht en, heel vreemd, invloeden van de kust en zeegebied.

Restaurant Nicolas Carro, bedankt voor het iconische!