try this secret hideaway in the most beautiful city

Wandel door de Veldstraat, doorkruis de Korenmarkt. Steek aan de Graslei het water over. Wandel naar het Gravensteen, richt je richting Het Huis van Alijn en ga zo de Oudburg door. Nu denk je de rand van het historisch centrum te hebben bereikt en dat die unieke sfeer aan gebouwen niet meer te vinden zijn… MIS.

Eind Oudburg links inslaan en je ontdekt een miniparkje Sluizeken. Wandel het straalwitte gebouw aan de rechterkant binnen, en wees welkom bij Nonam.

Sinds kort een vervoeging van design, genot en schoonheid in Gent. En als ik sinds kort zeg, dan bedoel ik dat ook. Naar de woorden van de sommelier gaven ze een superleuk openingsfeest, de start van de hotel/restaurant/wijnbar/brunchlocatie, om na opkuis om het zo te zeggen in lockdown te gaan.

Maar goed, er is meer nodig om vechters van smaak en klasse klein te krijgen. Het uitstel heeft echter meer geprikkeld om dan, wanneer alles veilig was, zo snel mogelijk langs te gaan.

En dat deden we dan ook!

Starten, zoals je hiernaast ziet, kon niet beter/mooier/smaakvoller.

-kaas-

-sushi-

-truffel-

Goed begin Nonam, applausje!

Het volgende was zo puur en goed dat onze eigen the food try-out chef (lees: diene West-Vlaming die wel oké met en kookmes overweg kan) inspiratie vond om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Ik geef u: tomaat zoals enkel Nonam het kan… en wij het pogen…

Nogmaals: applausje voor Nonam!

Maar u ging verder met lekkers te geven:

Ik geef toe: zoiets als hierboven zou ik op canvas laten printen en thuis boven bed hangen… Puur omdat het er lekker uitziet… en oké ja: ook het pogen onze lichamen in dezelfde kronkels te wringen… Maar dat zal een er pak minder smakelijk uitzien. Vandaar geen verdere illustratie…

Maar Nonam…u heeft ons verwend. Wij zijn dankbaar.

Rest mij enkel nog om te zeggen Nonam zeker eens te bezoeken, is het nu voor een nacht, een ochtend, een etentje of een brunch: genieten in stijl zal je!