try this, it wood be great

Ik zou me kunnen laten gaan en je onderdompelen in woordgrapjes rond hout en starten met “we geven plankgas“, om verder gaan met een “ze is uit het juiste hout gesneden” etc. etc.

Hout vast houden dat dat niet gebeurt… #fail

Maar we dwalen af en vertakken. Petit Patsy is geen boom van een vent maar een lieve dame uit zoethout gesneden. Passie is een te lichte verwoording om Patsy te omschrijven. Ik denk dat, moest je haar doormidden snijden en de ringen tellen, je ettelijke bomen tot papier mag versnijden, maar een prachtig en sterk verhaal tevoorschijn zou toveren.

Gewoon even voor de duidelijkheid: we like her!

De eerste ontmoeting was in haar atelier/winkel, tussen de houtschilfers en zelfgemaakte meubels, gezelligheid in een ruimte die veel inspiratie geeft. Een ruimte die Patsy definieert: warm, eigen, en zoals de planken die ze versnijdt: uniek.

Haar inspiratie vloeit niet voort uit een vaststaand idee. Met iedere nieuwe Bourgondische boom of stuk hout kijkt Patsy naar de uniekheid. Een soort van verhaal die de boom jou vertelt door middel van kleur en lijnen. De liefde zou zo tastbaar zijn dat er mogelijks een goede fee er zelfs een jongetje van zou maken.

Ze versnijdt, zaagt en maakt uiteindelijk haar ding uit iets dat er jaren van weerstand en groei op zitten heeft. En wie zou nu niet zoiets in huis willen halen. Moest ze in het sprookje van de drie biggetjes zitten, ik zou weten welk huis ze zou bouwen.

We gaan niet verder in het woud van sprookjes verdwalen, zoals Hans en Grietje, anders zien we door het bos de bomen niet meer. Hoewel haar schoonheid iets van een Noorse prinses weg heeft.

Dan wel een prinses die ’s winters of ’s zomers, in de regen of sneeuw, haar ervaring bijschaaft, zonder klagen en zagen.

Prinsessen zijn gul, en Patsy was zo lief en charmant en knap dat de bevolking aan haar poezelige voetjes lag (geen glazen muiltjes deze keer…zie dat er hout op valt…). En menig ridder zou vechten voor haar eer…En wie weet om een plank in de wacht te slepen? Als jij graag haar sluier ontvangt, klik dan hier. En wie weet, haal jij de hoofdprijs van het toernooi binnen.

Petit Patsy is love!