try this if you want it like Breakfast at Tiffany’s

Het Reylof (in de volksmond) is voor ons een vaste stop. Sinds enkele jaren wordt de verjaardag van onze oma hier gevierd en zakken we met een hongerige maag ’s ochtends af naar hartje Gent.

Het Pillows Grand Hotel Reylof in Gent is een viersterrenhotel, gevestigd in een 18de eeuws herenhuis. Sinds enige tijd huist er in dit stadspaleis een stijlvolle plek om te overnachten, dineren, en ook ontbijten.

Het Reylof sloot afgelopen zomer voor enkele maanden de deuren en ze gingen van start met een renovatie. In hun eigen woorden aspireren zij ernaar om van ingetogen luxe, te groeien naar een luxe boetiekhotel. En..ze zijn geslaagd.

De felle kleuren maakten plaats voor zachte tinten, met accenten in mat goud. De lobby is weliswaar verdwenen en werd vervangen door een lounge woonkamer. EN, restaurant Lof werd grondig aangepakt.

De dining room is gekrompen, maar maakte zo plaats voor een aparte buffetruimte. Slimme move wel. Het ontbijt werd in het verleden uitgestald langs de lange bar. Met een verplaatsing naar een aparte kamer is de sfeer van de zaal intiemer, aangenamer en een pak rustiger.

Je kan door twee dubbele deuren toegang krijgen tot een wel heel uitgebreid assortiment aan kazen, charcuterie, brood en gebak. Het English breakfast is ook uitvoering aanwezig. Goed bekeken, aangezien ze willen inzetten op een internationaal cliënteel.

Koffie krijg je tegenwoordig aan tafel, vergezeld van mogelijk een wafeltje of net geleverde chocopasta. Zo’n zaken die, afhankelijk van de dag, uit de keuken tot jou komen.

Extra tip: indien mogelijk, ga op zondag. De kans bestaat dat er een glaasje bubbels klaar staat.

Na de overdaad, want het buffet raakt nooit op, kan je nog door het hotel kuieren. Via het terras wandel je door de tuin en kan je over de haag piepen aan het koetshuis. Hier zit de wellness. Het hotel verlaten doe je best langs de inkom. Neem de draaitrap omhoog en plof neer aan de bar of in één van de salons. Vraag de theekaart en zak weg.

Ontbijt, diner of overnachting? Het Pillows Grand Hotel Reylof is écht de moeite.


Pillows Grand Hotel Reylof Gent
Hoogstraat 36, 9000 Gent