try this and feel like a true Belgian

Ik weet niet waarom…maar ik link het altijd met Asterix en Obelix… We zijn Belgen, dappersten van de Galliërs… Oké, ik weet niet precies waar hun dorp lag maar goed! Dat weet niemand! Dus laten we ervan uitgaan dat het binnen onze landsgrenzen is…

En iedere foodie weet dat het lichaam van Asterix praktisch onhaalbaar is, en datgene van Obelix echt het rampscenario zou zijn (de eeuwige strijd voor ieder van ons die houdt van eten).

Proud to present, hetgeen je echt laat trots zijn op je streek, provincie, land: Regio Bierbox.

Brein achter deze smaakbox? Joeri Cools.

Concept? Simpel, het ondersteunen van streekbieren, ongeacht of je zelf van de regio bent of niet. Zo geven we een boost aan de locale economie en laten we liefhebbers of aspirant-bierdrinkers kennis maken met brouwerijen, gecategoriseerd per streek.

We hebben uiteraard, in ons bezit, twee boxen bij uitstek: Gent & Meetjesland.

Fun facts: op de box staat er per bier een voorstel food pairing van kaas…we worden nog meer verliefd dan.

En plus kijken zij in de toekomst naar het volgen van een wandel-/of fietsroute die je de streek laat ontdekken en natuurlijk op de juiste momenten laat stoppen om het schuim aan de lippen te zetten.

Enja bier…zo variërend, zo smaakvol, zo lessend…Panoramix moet er toch voor iets tussenzitten! Maar wees gewaarschuwd. het consumeren van deze toverdrank kan, net zoals in de stripboeken/films, leiden tot een ware transformatie… In den uitgang…of op familiefeesten… komen we deze individuen wel allemaal eens tegen.

We kennen allemaal onderstaande Galliërs:

  • de aanvallend/ moeit u met uw eigen zaken: Isterix?!?
  • de knock out/ in een hoekje liggend en eigen familie niet herkend: Kzienix!
  • de ontkennende/nee ik heb dat met mijn zatte botten niet omgestoten: Kweetvanix?
  • de boefkick/ik heb nog een middernacht hongertje: Isterindekeukenogix?
  • de onderdanige/ik ga hier stoppen anders wordt de die van ons vies: Kmagvanmijnliefnix

en uiteraard als laatste:

  • de existentiële/ik ben intellectueel en ga tot de kern: WaaromeindigenallenamenhieropeenX?

Geprikkeld door het gerst? Leg de sikkel en maretak langs de kant. Je moet zelf niet gaan toveren om deze in huis te krijgen. Wij klinken graag samen met jou rond het dorpsvuur, smullend van het everzwijn en laten je niet 1, maar 2 maal kans maken op een box! Neem hier snel deel en ja… hopelijk drink je alles leeg voor de hemel op ons hoofd valt!

Regio Bierbox, jullie zijn goden voor ons Belgische stervelingen.