try this for the best spot in Oostende

Klaar voor een verhaal vol passie aan de onze Belgische kust? Wel deze is er eentje die reeds 45 jaar culinaire liefde vanuit het zonnige Italië naar ons toe brengt.

Diamond and Pearls liet ons samen met Visit Oostende naar de nieuwe metropool rijden, de vissersboten voorbij wandelen tot bij deze topper:

Benvenuto a Resto marina

1973 was het jaar waarin Domenico Acquaro onze badstad begon te verwennen met Italiaanse keuken. Liefde voor deze warme Zuiderse keuken werd in 2003 bekroond met de titel ‘ristorante italiano’, een titel die door te Italiaanse overheid zelf wordt uitgekeerd.

Maar de mooiste bekroning en trots kwam in 2016 toen zijn dochter de lepel overnam. In 2019 shockeerden ze de Oostendse samenleving door op het nieuwe Oosteroever zich te vestigen in een pand dat pracht en praal uitstraalt.

Witgroen marmer, messing accenten, en een wijnkast waar ze onze tong van het glas mochten halen. Echt prachtig en gewoon echt AF!

Kort ritje naar de kust, warm ontvangst door Vida en haar team. En de heerlijke avond begon!

Op menu:

  • Tartaar van zeebaar met linzen, tomaat, ansjovis en gazpacho.

Als dit geen klassieker in een nieuw jasje was. Maar topsmaken, herkenbaar en keigoed!

  • Mechelse asperges met gerookte paling, ei en zwarte lente truffel

Knipoog naar de zee, topproduct!

  • Lamsheup uit de Pyreneeën met groene asperges en aardappel

Hoogtepunt: ze hebben het sauspotje laten staan… en toen werden we nog meer verliefd…

  • Mango, rabarber, kardemom en een kletskop erop

Ideale afsluiter, niet te zwaar en perfect in balans

Ondertussen hebben we bij iedereen het woord verkondigd dat bij een bezoek aan Oostende, dit dé plaats is voor een lunch of om een rustige avond in schoonheid te eindigen.

Resto Marina, addio!